Wat is er te doen in Breda komend weekend? In deze speciale kersteditie van onze wekelijkse weekend guide laten we zien waar je dit weekend terecht kunt voor het ultieme kerstgevoel. Met of zonder kinderen, jong of oud, alleen of met een grote groep… We hebben overal aan gedacht!

PUP’s Kerstmarkt

Ben je nog op zoek naar een uniek kerstcadeautje? Of wil je jezelf een cadeautje geven, dat kan natuurlijk ook! Kom dit weekend dan naar de StadsGalerij Breda om PUP’s Kerstmarkt te bezoeken. PUP staat voor Popping-Up en is het initiatief van de creatieve ondernemer. Naast het feit dat je hier geweldig leuke geschenken kunt scoren, steun je ook nog eens de lokale ondernemer. Geniet van deze kerstmarkt in winterse sferen en trakteer jezelf vooral ook op heerlijke lekkernijen zoals warme, verse koffie, glühwein en chocolademelk geserveerd door Pop-up Bistro!

Stadsgalerij Breda – Oude Vest 34, 19 & 20 december

Winterbierfestival Breda

Ga na het winkelen voor kerstcadeautjes lekker bourgondisch genieten aan de voet van de Grote Kerk. Hier vindt namelijk het Winterbierfestival Breda plaats! Tijdens dit festival zullen verschillende brouwerijen hun bieren schenken die geschikt zijn voor de winterse tijden. Daarnaast zal de organisatie enkele kerst & winterbieren schenken. Ook zijn Dr. Worst en Smaaker wederom uitgenodigd om je te voorzien van een lekkere hap tussen het proeven door.

Kerkplein Breda, 19 & 20 december

Kerstkoekjes versieren

Neem op zondag je (klein)kinderen, zusje, broertje, neefje of nichtje mee naar Huis van Wijngaarde aan de Catharinastraat in het centrum van Breda om de lekkerste én mooiste kerstkoekjes te maken! De workshop is van 12:00 tot 18:00 toegankelijk en geheel kosteloos. Kom jij ook kerstkoekjes versieren in de kleuren van Vincent van Gogh?

Huis van Wijngaarde – Catharinastraat 9, 20 december

Winter Wonderland Zundert

Ook in de regio van Breda kunnen we genieten van de fijne kerstsfeer, bijvoorbeeld in Zundert! Komende zondag kun je in het centrum terecht voor een heuse kerstbeleving tijdens Winter Wonderland Zundert. Het versierde Zundertse centrum is uitgedost met tal van kerstbomen en versierd met lichtjes om bezoekers te laten genieten van de 8e editie van dit winterse evenement. Om 10:00 openen alle winkeliers hun deuren zodat je met een warm kopje koffie of choco gezellig binnen kunt lopen. Vanaf 12:00 starten er diverse culturele activiteiten in de etalages en vindt er divers straattheater plaats. De winkels sluiten om 17:00, maar de festiviteiten gaan door tot een uurtje of 20:00.

Winter Wonderland – Centrum Zundert, 20 december

Staat er niets tussen wat jou aanspreekt? Kijk dan zeker nog eens naar onze tips van vorige week – 5x het ultieme kerstgevoel in Breda – daar staan nog meer leuke, winterse festiviteiten in die komend weekend ook nog te bezoeken zijn! Zo is er komend weekend een sfeervolle kerstfair bij winkelgebied ’t Sas en ga je terug in de tijd op het Begijnhof, waar je de kerstsfeer van 1857 herbeleeft!

[/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *