Van Gogh fietsroute

De Van Gogh route bestaat uit vijf aaneengesloten fietsroutes van in totaal 335 kilometer rondom Zundert, Etten-Leur, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Nuenen. Deze vijf gemeenten hebben een bijzondere band met Vincent van Gogh; hij sloot het Brabantse land in zijn hart, het was het land waar hij werkte en leefde. In Brabant werd Vincent van Gogh geboren, groeide hij op, vond hij inspiratie, zette hij zijn schetsen op papier, ontwikkelde hij zich tot schilder en maakte hij zijn eerste meesterwerk. De van oorsprong Brabantse thema’s lopen als een rode draad door Vincents 800 schilderijen en 1.100 tekeningen die tegenwoordig over de hele wereld te bewonderen zijn.

Tijdens de Van Gogh fietsroutes luister je naar prachtige verhalen, geniet je van een mooie omgeving en begeef je je op het Brabantse land, Vincent’s hometown. De Van Gogh fietsroutes volgen het fietsknooppuntennetwerk en zijn herkenbaar aan de Van Gogh routebordjes. De totale lengte van de route is 335 kilometer, opgedeeld in vijf aantrekkelijke deelroutes.

De Eneco Tour gaat op 11 augustus door de wereld van Vincent van Gogh in de regio Breda. Fiets zelf ook één van de vijf fietsroutes langs het leven van Van Gogh in Noord-Brabant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *