grote-markt

Wanneer iemand aan Breda denkt, denkt hij direct aan de gezellige bourgondische binnenstad. Veel mensen komen naar Breda om te borrelen en/of een lekker hapje te eten in een van de vele restaurants die in de stad te vinden zijn. Booking Brabant heeft de meest bourgondische restaurants van Breda geselecteerd, speciaal voor jou!

1: De Boterhal

Liefhebbers van speciaalbier en tapasgerechten zijn bij De Boterhal aan het juiste adres. In dit boterhal-1restaurant, direct gelegen aan de historische markt van Breda, zijn er 25 tappunten, meer dan 100 bieren op fles en verschillende, lekkere tapasgerechten waarvan je kunt genieten.

Wanneer je binnenstapt bij de Boterhal voelt het alsof een warme deken over je heen wordt geslagen. Ondanks de grootte van de zaal, wordt de hartelijke en gemoedelijke sfeer van het restaurant niet onderdukt. Integendeel: de bruine houttinten en sfeervolle verlichting zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

De Boterhal is brouwerij vrij, wat wil zeggen dat het restaurant niet gebonden is aan bepaalde bieren waardoor de keuze heel divers is; ook boterhal-2zelf gebrouwen bieren worden aangeboden. Met het oog op het seizoen, wisselt De Boterhal zijn seizoens- en ketelbieren af. Ook kan er gekozen worden voor verschillende proeverijen, zoals High Beer, High Wine en High Tea. Kun je geen keuze maken? Dan is het Mystery Beer geschikt voor jou! Iedere maand wordt er een bier geselecteerd die je kunt proeven voor slechts €3,30. Als je raadt wat voor bier het is, maak je kans op een High Beer voor twee personen! Voor meer informatie ga naar www.deboterhal.nl.

2: Eetcafé Publieke Werken

boterhal-3In het historisch stadshart van Breda bevindt zich in de St. Annastraat een bijzonder en oergezellig restaurant: Eetcafé Publieke Werken. Wie het restaurant binnenloopt, komt meteen zintuigen tekort. Aparte details zoals een wand van wijnkistjes en een bar van treinwagonbalken geeft het restaurant een warme uitstraling. Het aroma van speciaal bier en lekker eten vullen de ruimte en het geroezemoes van genietende mensen op de achtergrond zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Het restaurant heeft een ruime keuze aan bieren, whisky’s, gin-tonics en wijnen. Maar net zo boterhal-4ruim is de keuze op de dinerkaart waar het eten een werelds karakter heeft. Het eten en drinken is afzonderlijk van elkaar al lekker maar in combinatie nog smaakvoller. Zo heb je bij ieder gerecht op de dinerkaart een biersuggestie staan. Het eten en drinken worden perfect op elkaar afgestemd, waardoor een ultieme smaaksensatie gewaarborgd wordt. De keuze is aan jou: à la carte of een 3-gangen keuzemenu voor slechts €26,75.

In het restaurant is tevens regelmatig live entertainment aanwezig. Zo wordt er één keer per maand op zondagmiddag sfeervolle akoestische muziek gespeeld tijdens het zogenoemde ‘Kampvuur’ en worden er regelmatig comedy nights georganiseerd, waarbij hilarische stand up comedians elkaar afwisselen. Voor meer informatie, kijk op www.cafepubliekewerken.com.

3: Café Corenmaet

boterhal-5Café Corenmaet: ‘daar waar bourgondisch nog écht bourgondisch is’. De slogan zegt het al, dit restaurant/café straalt een en al gezelligheid uit: kaarsjes op tafel, een openhaard, kunst met warme kleuren aan de muren, vriendelijk personeel en uitzicht op het gezelligste plein met de meeste zon van Breda, dragen bij aan de gemoedelijke sfeer van dit restaurant.

Café Corenmaet staat bekend om zijn goede salades en hamburgers. ‘Smakelijke maaltijdsalades met goede en vooral verse ingrediënten en passende dressing.’ en ‘Een burger zoals een burger overal zou moeten zijn!’ zijn recensies van gasten die dit bevestigen. Tevens wordt bij de recensies benadrukt hoe gastvrij het personeel wel niet is. Ook dit ondervonden wij als als Booking Brabant aan den lijve wanneer ook wij dit restaurant bezochten en hartelijk werden ontvangen.

Het restaurant is klein maar fijn. Het wordt goed bezocht en dat zegt genoeg over de kwaliteit. Meer hoeft er niet aan toegevoegd te worden. Bezoek dit knusse, behaaglijke restaurant aan de Havermarkt in Breda!

Voor een sfeerimpressie en het menu kijk op: www.corenmaet.nl.

Een nachtje extra

Wil je na jou heerlijke diner bij één van de bovenstaande restaurants nog een nachtje in Breda blijven slapen? Bekijk dan hier ons aanbod!

 

2 gedachten over “Top 3 bourgondische restaurants in Breda”

  1. Mooie plekjes. We vinden het heerlijk om richting ‘het zuiden’ te gaan. Lekker eten en uitgaan in Breda, Den Bosch of Limburg. Dat zijn ook meteen onze favoriete bourgondische steden. Mét cultuur en geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *