tips van inwoners

Wie kan er het best iets over een stad vertellen? Juist de inwoners zelf natuurlijk! De komende drie weken zullen er verschillende tips van inwoners voorbij komen. Deze week vertelt Kim Hoevenaar meer over haar favoriete plekjes en geeft zij tips over Breda!

Hoi! Ik ben Kim. Ik ben 21 jaar en geboren in Breda, maar ik ben opgegroeid in een dorp net naast de stad. Mijn vrije tijd breng ik dus al heel mijn leven in Breda door, maar de stad verveelt nooit! Momenteel ben ik aan het afstuderen aan de opleiding Management Toerisme op de NHTV in Breda. Er zijn in Breda zoveel mogelijkheden om je tijd door te brengen. Zo is er bijvoorbeeld altijd wel een leuk festival of evenement aan de gang. De sfeer is hier goed, gemoedelijk en gezellig. Mensen zijn hier lekker nuchter en altijd in voor gezelligheid.

Voor een gezellig terrasje ga ik het liefst naar ’t Hart van Breda, een gezellig borrelcafé met een uitgebreide kaart, zeer vriendelijk personeel en een groot terras. Probeer hier zeker eens de nacho’s, hier staat ’t Hart van Breda bekend om. Dineren kan prima in dit café, maar ook Rodeo, Il Padrino en Ume hebben lekker en betaalbaar eten. In de zomer zijn er in Breda elke week verschillende evenementen en festivals, bijvoorbeeld Palm Parkies. De terrasjes op de Grote Markt, de Havermarkt en de Haven zitten ’s zomers vol en ook het Valkenbergpark wordt door veel mensen bezocht om te relaxen en te genieten van het lekkere weer.

Wat mij opvalt is dat veel van mijn studiegenoten na hun studie het liefst in Breda blijven wonen. De stad bevalt ze zo goed, dat ze de komende jaren graag nog even blijven hangen in plaats van terug te keren naar hun oorspronkelijke woonplaats. Ik raad iedereen aan om eens een bezoekje te komen brengen aan deze mooie, gezellige, Brabantse stad. Je zult je er meteen thuis voelen en je zeker niet vervelen!

Lees volgende week deel 2 voor meer tips van inwoners! Ben je benieuwd geworden naar de activiteiten die Breda te bieden heeft? Bekijk ze dan hier! Of bekijk ons blog voor meer inspiratie en tips over Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *