Terrasjes Breda - blog tips breda deel 2

Wie kan er het best iets over een stad vertellen? Juist de inwoners zelf natuurlijk! De komende drie weken zullen er verschillende tips van inwoners voorbij komen. Brigitte de Lange geeft deze week insider tips over leuke plekken in Breda!

Ik ben Brigitte. Ik ben 29 jaar en geboren in Tilburg. Op mijn dertiende ben ik verhuisd naar Culemborg (Gelderland) en secretaresse geworden. Toen begon het te kriebelen om terug naar mijn roots te gaan en meer te leren. Daarom ben ik vier jaar geleden verhuisd naar Breda om hier te studeren. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, veel leuke mensen leren kennen en ik heb het echt enorm naar mijn zin in Breda! Het is net een groot dorp, je fietst in korte tijd van de ene kant naar de andere kant van Breda.

Het centrum is supergezellig, vooral wanneer de terrassen buiten staan en dat is zowat driekwart van het jaar! Ook als het wat kouder is zitten we vaak nog met z’n allen buiten op het terras onder de terrasheaters. Dan gaan we gezellig kletsen met een drankje erbij! Ik vind breda altijd heel gezellig en knus en ik ben niet van plan om ooit nog weg te gaan!

De leukste plekken vind ik eigenlijk gewoon de winkels in het centrum met alle leuke restaurantjes, kroegjes en winkels. Ik ga graag een hapje en drankje doen in het Hart van Breda of lekker mexicaans smikkelen bij Popocatepetl. Als ik eens krap zit (wat vaak is als student zijnde) ga ik lekker een goede Hollandse prak eten bij Den Boerenstamppot. Ook ga ik graag kletsen en High Tea’en bij Ja Breda, super lekker en typisch vrouwelijk!

Daarnaast ga ik graag stappen bij Proost of Rewind,een potje poolen in ’t Poolcafé of pak ik een filmpje bij Pathé. Je merkt het al: ik vermaak me prima in het gezellige Breda!

Bezoekers raad ik aan om gewoon het centrum in te gaan want daar is voor elk wat wils te vinden. Ooit heb ik de citywalk gedaan via een app en deze is ook zeker aan te raden voor geschiedenisliefhebbers! Kortom: ik weet zeker dat mensen geraakt zullen worden door de bourgondische gezelligheid, variatie, uitstraling en gemoedelijkheid van Breda!

Lees hier de tips van Kim en lees volgende week deel 3 voor de tips van Lizet! Ben je benieuwd geworden naar de activiteiten die Breda te bieden heeft? Bekijk ze dan hier! Of bekijk ons blog voor meer inspiratie en tips over Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *