In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat de wereldberoemde (roodharige) Nederlandse schilder Vincent van Gogh is overleden. Ook is 2015 het jaar waar de 10e editie (jubileum) van de befaamde Redhead Days in Breda plaats zal vinden. Het weekend van 4 t/m 6 september kleurt de stad Breda weer vol met roodharigen en zullen er diverse activiteiten en evenementen plaatsvinden.

De roodharigendag zal in 2015 voornamelijk in het teken staan van Vincent van Gogh. Directeur Bart Rouwenhorst van Stichting Roodharigen vertelt aan BN deStem dat er tijdens de bus-tour bijvoorbeeld verschillende locaties worden aangedaan die een rol hebben gespeeld in het leven van Van Gogh. Daarnaast wordt er een megaportret van Van Gogh gemaakt met zo’n 5000 roodharigen uit 70 landen, volgens de website van Stichting Van Gogh Brabant.

2015 is het Van Gogh jaar, diverse West-Brabantse gemeenten organiseren velen festiviteiten en evenementen rond dit thema. Vooral in Zundert, geboorteplaats van Van Gogh, staat er van alles op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *