Ontdek Bourgondisch Breda. Noord-Brabant staat bekend als een gezellige en vooral bourgondische provincie. Breda doet deze titel zeker eer aan, met een zeer divers aanbod aan knusse restaurants tot dineren in topklasse. Heb je een gezellig dagje winkelen of cultuur snuiven in het centrum van Breda achter de rug? Dan ben je vast toe aan een lekker hapje in de stad! Het grootste aantal restaurants in het centrum van Breda is te vinden op de Grote Markt. Van diverse grill-restaurants tot sushi; op de Grote Markt vind je een zeer divers aanbod uit veel verschillende keukens. Hou je bijvoorbeeld meer van Italiaans of ben je meer van de internationale keuken? Ben je verzot op tapas of ben je meer van de snelle hap? Dit alles is te vinden op de Grote Markt in Breda. Of je nu op zoek bent naar een passende locatie voor een zakelijk diner of juist romantisch wilt tafelen; je kan hier alle kanten op.

Net buiten het centrum van Breda is de gezellige stadswijk Ginneken te vinden. Deze wijk staat in Breda en omstreken bekend als het hart van bourgondisch Breda. Hier vind je talloze kleine restaurants en bistro’s die alleen in Breda te vinden zijn. Wanneer je een keer lekker luxe uit eten wilt, kom je in het Ginneken zeker aan je trekken. Ware kunstwerkjes op je bord zijn hier vaak de standaard. Smaakcombinaties die je nog nooit hebt geproefd zullen dan ook voorbij komen tijdens je bezoek aan één van de prachtige restaurants in het Ginneken. Daarnaast zijn er ook talloze gezellige eetcafés te vinden, waar je voor een goede prijs heerlijk kunt tafelen.

Ben je benieuwd naar de keuken van een voor jou nog onbekend land? Proef de smaken in Breda! Kies bijvoorbeeld voor de smakelijke Turkse keuken. Wil je echt verrast worden? Ga dan naar restaurant Kabul. Dit restaurant, uitgeroepen tot Topper 2015 door Iens, biedt de inspirerende smaken van de Afghaanse keuken. De combinaties zijn onverwacht en weer eens wat anders. Verder zijn er nog diverse Indonesische restaurants in Breda te vinden, die allen een unieke kijken op deze Aziatische keuken bieden.

Restaurant Wolfslaar is net buiten Breda te vinden en wordt al een tijd lang geroemd met een Michelinster. Volgens de kenners moet je hier dus zijn voor een echte culinaire verrassing. In combinatie met het prachtige landgoed Wolfslaar en de unieke ambiance van het restaurant is een bezoek aan dit restaurant zeker de moeite waard.

Gezellig blijven slapen na een avondje uit in Breda? Bekijk tarieven en beschikbaarheid en reserveer eenvoudig online!