Paasweekend in Breda

Dit weekend is het weer Pasen! Dit betekent natuurlijk lekker uitgebreid ontbijten of brunchen met de familie, paaseieren versieren en heel veel chocolade! Geen wonder dat het een populaire feestdag is met al dat lekkers. Er zijn een heleboel activiteiten die je tijdens Pasen kunt doen. Hieronder staan een aantal van deze activiteiten die je dit Paasweekend in Breda kunt ondernemen!

1 Paaseieren zoeken in het Ginneken

Een echte traditionele Paasactiviteit is toch wel het zoeken naar Paaseieren! Op Eerste Paasdag (zondag 27 maart) vindt er een georganiseerde Paaseierenzoektocht in de wijk Ginneken plaats. Deze zoektocht begint om 08:45 uur op de Speelweide, daarna ga je het Mastbos in om daar eieren te zoeken! Voor meer informatie kun je de website van het Comité Ginneken bekijken. Op Tweede Paasdag kun je bij Parkhoeve Breda-Noord tussen 11:00 uur en 15:00 uur ook nog op zoek gaan naar Paaseieren!

2 Heerlijke Paasbrunch bij Grand Cafe Heeren van Oranje

Als je toch al in het Mastbos bent, kun je na de zoektocht gelijk gaan smullen van een heerlijke Paasbrunchbuffet bij Grand Café Heeren van Oranje aan de rand van het Mastbos. Hiervoor moet je wel eerst reserveren! Dit buffet vindt plaats op Eerste Paasdag van 11:30 uur tot 14:30 uur en kost €32,50 per persoon. Bij ontvangst krijg je een glas Prosecco en er is een grote keuze aan verschillende lekkernijen. Zo kun je onder andere genieten van een gebakken zalmfilet met een saus van verse tuinkruiden, een bordje met lamsham met een komkommer koriandersalade en een heerlijk Paasdessert. Een echt feestelijk Paasbuffet dus!

3 POBparade

Tijdens dit Paasweekend in Breda organiseert POB op zondag 27 maart en maandag 28 maart weer de jaarlijkse POBparade! Deze parade is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste gratis muzikale kroegentochten van Nederland! Er komt werkelijk van alles voorbij tijdens dit Paasfeest: van beginnende bands tot ervaren muzikanten en van eigen werk tot geweldige covers! De POBparade vindt plaats op verschillende locaties in Breda en begint om 22:00 uur. Bekijk de website van de POBparade voor meer informatie.

4 Spelletjes spelen bij Parkhoeve Breda-Noord

Tijdens dit Paasweekend in Breda staat de kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord volledig in het teken van Pasen en leuke paasactiviteiten. Zo kun je meedoen aan verschillende spelletjes en kun je verschillende dieren knuffelen! Tussen 11:00 uur en 16:00 uur wordt de geboorte van de lammetjes en kuikentjes van Parkhoeve Breda-Noord gevierd met beschuit met muisjes. Ook is er op Eerste Paasdag om 10:30 uur een feestelijke Paasbrunch.

Er zijn dus een heleboel leuke activiteiten die je tijdens dit Paasweekend in Breda kunt ondernemen! Bekijk ook onze andere activiteiten en ons blog voor meer inspiratie!

Vrolijk Pasen in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *