Koningsdag in Breda

Overmorgen, woensdag 27 april, is het eindelijk weer Koningsdag! In Breda kunnen er weer een heleboel leuke Koningsdagactiviteiten ondernomen worden. Hieronder staan een aantal leuke Koningsdagactiviteiten op een rijtje. Haal je oranje outfit maar uit de kast en vier Koningsdag in Breda!

Het grootste feest tijdens Koningsdag in Breda is toch wel 538Koningsdag! Een evenement vol muziek en gezelligheid waar volop gedanst mag worden. Helaas zijn de kaartjes allemaal uitverkocht, maar er zijn gelukkig nog een heleboel andere leuke activiteiten die je op Koningsdag in Breda kunt ondernemen. Hieronder staan een aantal leuke activiteiten op een rijtje.

Vlaggenparade op het Kasteel van Breda

Kom op 27 april om 09:55 uur naar de ‘Buitengewone Vlaggenparade’ op het Kasteel van Breda. Een mooier begin van Koningsdag in Breda is haast niet mogelijk! Tijdens de Buitengewone Vlaggenparade zal de commandant van de NLDA het appèl afnemen bij de cadetten. Bij de Buitengewone Vlaggenparade hoort natuurlijk ook muziek. Deze muziek wordt verzorgd door Nassau Harmonie in samenwerking met het Cadetten Tamboer Korps Prins Bernhard. Om 10:25 uur zal er een indrukwekkende demonstratie van parachutisten plaatsvinden. Na het officiële gedeelte wordt iedereen uitgenodigd om zich te verzamelen op de binnenplaats van het Kasteel. Daar staat een lekker kopje koffie klaar en kun je genieten van een optreden van de Nassau Harmonie en Cadetten Tamboer Korps. De vlaggenparade begint om 09:55 uur. Het is echter alleen mogelijk om tussen 09:00 uur – 09:45 uur toegang te verkrijgen tot de Parade. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee, anders word je niet binnengelaten in het Kasteel van Breda.

Kindervrijmarkt in het Valkenbergpark

Elk jaar organiseert het Oranjecomité Breda een traditionele kindervrijmarkt in het Valkenbergpark. Deze traditionele kindervrijmarkt gaat officieel van start om 11:00 uur. De kindervrijmarkt in het Valkenbergpark is op Koningsdag ‘the place to be’ voor kinderen. Er zijn veel leuke dingen te doen zoals klimmen op de klimwand en een rondje varen met de reddingsboot van de Reddingsbrigade Breda. Ook kun je je energie kwijt op het springkussen en kun je een ritje maken op de draaimolen. De meeste activiteiten op de kindervrijmarkt zijn gratis, maar voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op de vrijmarkt kunnen de jongste ondernemers proberen om de spullen die zij zelf niet langer gebruiken te verkopen. Kinderen die muziek willen maken, een spelletje willen doen of als ‘levend standbeeld’ het park willen opfleuren zijn natuurlijk ook van harte welkom! Het Valkenbergpark is tijdens Koningsdag ook zeker geschikt voor jongeren vanwege de verschillende bands die optreden en door het park lopen. Daarnaast zal er een bungee trampoline, een wipe Out Baan en een opblaasbaar Labyrinth in het Valkenbergpark aanwezig zijn om Koningsdag nóg leuker te maken! Bekijk de website van het Oranjecomité voor meer informatie.

Koningsdag Vrijmarkt bij Belcrum Beach

Te oud om deel te nemen in de kindervrijmarkt in het Valkenbergpark? Geen probleem! Belcrum Beach houdt ook dit jaar weer een vrijmarkt speciaal voor volwassenen. Op maandag 27 april van 10:00 uur tot 17:00 uur kun je vanaf je kleedje, kofferbak, bakfiets of boot tweedehands spullen aanbieden op het gezellige stadsstrand van Breda. De entree van de vrijmarkt is volledig gratis. De Koningsdag Vrijmarkt bevindt zich op de parkeerplaats van Belcrum Beach aan de Veilingkade in Breda. De vrijmarkt is alleen voor particulieren en er mag geen eten en drinken verkocht worden.

Feest op de Grote Markt

Het feest op de Grote Markt barst vanaf 12:00 uur los. Er staan diverse podia waarop verschillende DJ’s, bands en artiesten zullen optreden. Het feest gaat door tijdens de Koningsnacht in Breda! Aan de noordkant staat een podium waar je terecht kunt voor gezellige Hollandse muziek.

Koningsnacht op de Havermarkt

Koningsnacht vier je natuurlijk met je vrienden in Breda! Dit jaar staan er op de Havermarkt diverse DJ’s te draaien. Om 18:00 uur opent Don Leo Koningsnacht op de Havermarkt met swingende beats! Bekijk de vollige line-up hier.

Vuurwerkspektakel in Teteringen

Ook kun je met Koningsdag een feestje vieren op het Willem Alexanderplein in Teteringen. Je kan er onder andere jeu de boules spelen en er is een gratis vrijmarkt voor kinderen. Daarnaast zullen er verschillende artiesten muziek verzorgen. Op het Willem Alexanderplein wordt een ballonwedstrijd gehouden en als afsluiter is er een vuurwerkspektakel.

Poffertjes eten in Princenhage

In Princenhage begint Koningsdag om 09:30 uur op de Dorpswei. Indien het weer wat tegenvalt, begint het feest in De Koe. Tijdens Koningsdag in Princenhage is er veel te zien en te doen voor kinderen. Volwassenen kunnen zich ook prima vermaken tijdens Koningsdag, er is namelijk een optreden van Balletschool Nana Vanderpluym en rond 11:00 uur geeft Cecilia een concert. Vervolgens kun je lekker poffertjes gaan eten op de Haagsemarkt en om 14:00 uur vindt de Koningsbingo plaats.

Haal je oranje kleding maar snel uit de kast, want er zijn een heleboel leuke activiteiten te doen tijdens Koningsdag Breda! Wat ga jij doen tijdens Koningsdag in Breda? Houd ons blog in de gaten voor meer inspiratie en tips over Breda en omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *