Ontdek Breda

Ontdek Breda als een echte local! Breda zit vol met verborgen plekken. Zo zijn er verschillende gebouwen, koffietentjes, winkels etc. die niet zo bekend zijn. Des te leuker om deze plekken zelf te ontdekken natuurlijk!  De komende vier weken zal ik elke dinsdag een van deze parels uitlichten. Met deze week Landgoed Bouvigne in Breda!

Houd je van kunst en natuur? Dan is het landgoed Bouvigne zeker een bezoekje waard!   Het landgoed bestaat sinds de vijftiende eeuw en is omgeven door drie prachtige tuinen en een boomgaard. Daarnaast zijn er nog verschillende gebouwen te vinden, waaronder het Kasteel van Bouvigne. Op het landgoed kun je de Franse, Engelse en Duitse tuin bezoeken. Deze tuinen zijn tussen 1913 en de jaren dertig aangelegd en in 2010 is de zeventiende-eeuwse boomgaard opnieuw aangelegd.  

De Franse tuin is aangelegd door André Le Notre, die bekend is van de tuin van Versailles.  De Franse tuin is vooral in de lente prachtig. De vele tulpen, hyacinten en krokussen zorgen in de lente voor een kleurrijke tuin. Het is dan ook niet voor niets mijn favoriete tuin van het landgoed! De Engelse tuin heeft meer een landschappelijk karakter met in het midden een kapel. Rondom de tuin en langs de grachten liggen veel wandelpaden, waar je een mooi uitzicht hebt over de grachten. Naast de Duitse, Engelse en Franse tuin beschikt het landgoed ook over een boomgaard. Genoeg om te bewonderen dus!

Naast de mooie tuinen heeft het Landgoed Bouvigne ook genoeg te bieden voor kunstliefhebbers! Zo zijn er op het landgoed verschillende beelden en fonteinen te vinden.  Een van de vele beelden is ‘Borito’. Borito is een bronzen stier die op een twee meter hoge sokkel staat. Daarnaast zijn er ook prachtige fonteinen te bewonderen.

Benieuwd naar meer natuur in Breda? Ga lekker wandelen in het mooie Mastbos dat naast het landgoed is gelegen of neem een kijkje op ons blog en ontdek Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *