breda-nassaudag-2015

Op tweede Pinksterdag, 25 mei 2015, wordt de Nassau rijke geschiedenis van Breda herdacht en gevierd. Stichting Breda Nassaustad zet zich in om de rijke Nassaugeschiedenis van Breda onder de aandacht te brengen. Breda laat zich tijdens de Nassaudag zien als een energieke en moderne stad, bewust van zijn Nassauverleden.

De band tussen Breda en de Nassau familie is eeuwen geleden ontstaan doordat Graaf Engelbrecht I van Nassau trouwde met de Bredase vrouwe Johanna van Polanen. Uit de tijd dat de Nassaus in Breda woonden is ontzettend veel overgebleven, zoals het kasteel van Breda waar de Nassaus resideerden, de Grote kerk waar negen Nassaus en de eerste Prins van Oranje begraven liggen, het Valkenberg park waar de Nassaus hun valken lieten jagen, enzovoorts.

Maandag 25 mei 2015 viert Breda van 12:00 tot 17:00 uur feest en zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Voor zowel jong als oud is het veelzijdige programma aantrekkelijk. Zo begint er om 12:00 een picknick in de vroegere achtertuin van de Nassau familie, het Valkenberg park. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt je vermaakt door verschillende artiesten en historische figuren. Verder kun je op Nassaudag Breda 2015 de best bewaarde geheimen van het Kasteel van Breda ontdekken tijdens een unieke rondleiding. Kids kunnen bij een bezoek aan de Nassaudag in Breda onder andere pijl-en-boog schieten, pony-ritjes maken of chemische proefjes uitvoeren op het Alchemistenplein!

Op 25 mei 2015 is het tevens Kastelendag. Stichting Breda Nassaustad voorzien bezoekers van een goede tip; om niets te hoeven missen van zowel kastelendag als nassaudag, houd je rekening met de volgende tijden. Het KMA-terrein opent om 11:00, om 12:00 uur begint de stadspicknick in het park. De Grote Wilhelmusshow wordt tweemaal opgevoerd en start om 14:00 en om 15:30. Aansluitend aan de Nassaudag geniet je bij het Spanjaardsgat Festival van muziek van onder meer Koninklijk Harmonie Cecilia Princenhage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *