Muscle Run Ankie

Zoals in de eerste blog van deze reeks gezegd, heb ik afgelopen maandagavond deelgenomen aan een MuscleRun training, en het was nog een speciale editie ook. Om 19:00 uur werd ik verwacht op een hindernisbaan iets buiten Breda. Eenmaal op de locatie aangekomen merkte ik dat er een flinke opkomst was met een hoop mensen die al vaker over een hindernisbaan waren gerend dan dat ik dat had gedaan. Volgens de trainer werd die avond het kaf van het koren gescheiden..

Vol goede moed ben ik de training begonnen. Eerst de warming-up: opdrukken, burpees, netten klimmen en rondjes rennen. Ik was al snel opgewarmd – pff de druppels stroomde over mijn gezicht! Door naar de hindernisbaan.. Dit had ik toch een beetje onderschat; de hoge hindernissen waren ook echt hoog en de steile muren waren ook echt steil. Daarbij zijn de voorgaande trainingen veel over techniek gegaan, die ik gemist heb. Gelukkig draait het bij de Muscle Run om teamwork en kreeg ik constant hulp en tips. Kwam ik er zelf niet overheen, dan kreeg ik een paar handen onder mijn achterste die mij er wel overheen hielpen. Die teamspirit maakte de avond echt voor mij. Ik ben zo ontzettend enthousiast huiswaarts gegaan dat ook mijn vriend zich wil gaan inschrijven!

Tip: wat was ik blij dat ik een lange broek aan had gedaan. Door rioolbuizen onder de grond heen kruipen of jezelf langs een paal naar beneden laten glijden is geen pretje met blote benen.

Ik dacht wel iets gewend te zijn met mijn bodypump lessen, maar het is niet te vergelijken. Waar ik normaal waggel van de spierpijn in mijn benen, kan ik vandaag de deur amper opendoen dankzij de spierpijn in mijn bovenlichaam.

Muscle run training              foto ankie 4

Over een paar dagen ben ik er weer met een nieuwe blog over work-outs, kleding en voeding!

Wil jij ook nog meedoen aan de Muscle Run? Bestel dan nu je tickets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *