Dancetour Breda

Bredanaars weten wel wat feesten is, het is ook niet voor niets dat er zo veel gezellige evenementen in Breda plaatsvinden! In de maand mei staan er een heleboel bourgondisch gezellige evenementen op de planning. Veel van deze evenementen zijn daarnaast helemaal gratis te bezoeken! Hieronder vind je een overzicht van zes gratis toegankelijke, en vooral super gezellige evenementen in Breda!

1 Breda Jazz Festival

Op donderdag 5 mei, op Hemelvaartsdag dus, begint het swingende Breda Jazz Festival weer! Dit ontzettend gezellige festival duurt vier dagen en begint altijd op Hemelvaartsdag. Breda verandert tijdens dit festival in één groot Jazzpodium. Door het centrum van Breda vinden bijna tweehonderd concerten op bijna twintig verschillende podia plaats! Jaarlijks vinden ongeveer kwart miljoen bezoekers van over de hele wereld hun weg naar het Bredase festival. Alle buitenconcerten zijn gratis toegankelijk, de entreeprijs voor enkele speciale binnenconcerten varieert van €5,00 tot €20,00. Breda verwelkomt tijdens het Breda Jazz Festival diverse muzikanten vanuit Amerika, Japan, Canada, Australië, Engeland, Frankrijk en meer. Het Breda Jazz Festival is daarnaast het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Mis dit swingende festival dus niet!

2 Spanjaardsgat Festival

Ook het Spanjaardsgat Festival is een gratis toegankelijk festival in Breda. Van 10 tot en met 22 mei kun je tijdens dit grootschalige voorjaarsmuziekfestival genieten van swingende muziek, prachtige zang en indrukwekkende dansuitvoeringen. Het festival vindt, zoals de naam al zegt, plaats bij het Spanjaardsgat in Breda. Tijdens dit gezellige festival bevindt er zich een drijvend(!) podium in de haven bij het Spanjaardsgat in Breda. Alle optredens tijdens het Spanjaardsgat Festival zijn volledig gratis! Bekijk hier alvast het programma van het Spanjaardsgat Festival 2016!

3 Dancetour Breda

Zondag 15 mei (Eerste Pinksterdag) maakt Breda zich weer klaar voor één van de mooiste gratis evenementen van het jaar, het is dan namelijk weer tijd voor Dancetour Breda! Tijdens dit jaarlijks terugkerende dance-event geniet je van de beste beats en het is ook nog eens gratis toegankelijk! Dit super gezellige evenement vindt plaats op het Chasséveld in Breda en begint om 13:00 uur met een spectaculair optreden van DJ Clash! Artiesten waaronder Sunnery James, Dannic en Ummet Ozcan zullen ook het podium betreden. Dat belooft wat voor Eerste Pinksterdag!

4 Bourgondische Boschstraat

Op zondag 22 mei vanaf 12:00 uur vindt het gezellige, bijzondere en levendige evenement Bourgondische Boschstraat weer plaats! Tijdens dit Bredaase evenement kun je genieten van lekker eten, drinken en goede muziek. De gehele Boschstraat wordt afgesloten voor verkeer en veel winkels en horecazaken zijn tijdens dit gratis evenement gewoon open! Ook zal er een treintje rijden door de Boschstraat en zal er een pop-up Boschstraat Museum komen in het pand 166/168. Om het evenement nóg gezelliger en indrukwekkender te maken zullen er ongeveer tien beeldend kunstenaars op straat hun schilderkunsten laten zien.

5 Spullen & Smullen

Spullen & Smullen is dé markt voor alle Bourgondische levensgenieters! Op deze gezellige lifestyle markt vind je veel eerlijke en heerlijke verleidingen bij een van de hippe foodtrucks. Daarnaast is er een betaalbare bar en kun je genieten van kunst, cultuur en theater. Geweldige (live)muziek kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens dit gezellige evenement. Dit in combinatie met een markt vol handgemaakte sieraden, vette accessoires, hippe kleding, betaalbare kunst, interieurartikelen, gezonde hapjes en fijne hebbedingetjes, maken het feestje helemaal compleet. Spullen & Smullen vindt plaats in het Chassépark achter het Breda’s Museum en Poppodium Mezz. Kom jij ook lekker eten, drinken, shoppen, ontmoeten en genieten?

6 ZONNIG!

ZONNIG!, hét zomerse evenement van Breda is terug! Samen met jullie trappen zij het begin van de zomer 2016 af op zondag 29 mei. Dit gezellige en zomerse evenement vindt elk jaar plaats bij Strand Binnen, het indoor strand van Breda! Onder het genot van een lekker koel drankje, een aantal vette DJ’s uit Breda én een smakelijke BBQ kun je genieten van het begin van de zomer. De entree is daarnaast gratis!

Ben jij binnenkort te vinden op een van deze gezellig en gratis festivals? Bekijk ook onze evenementenkalender voor het volledige overzicht van evenementen in Breda en laat je verrassen! Lekker blijven slapen? Bekijk hier een overzicht van hotels, bed & breakfasts en campings in Breda en reserveer direct alvast een slaapplek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *