De Biesbosch - overnachten natuur brabant, hotels breda, hotel brabant

Op 15 minuten rijden van Breda ligt het Nationaal Park De Biesbosch. Heerlijk om even alles te vergeten en te genieten van de prachtige natuur. Afgelopen zondag scheen het zonnetje en besloot ik mijn wandelschoenen aan te trekken en ben ik naar ‘De Biesbosch’ gegaan. En wat was het heerlijk! Vandaag vertel ik meer over het Nationaal Park De Biesbosch.

Er is van alles te beleven in De Biesbosch. Zo zijn er allerlei verschillende dieren en planten te vinden en kun je verschillende activiteiten ondernemen. Door de mooie natuur en vele kreken vergeet je bijna dat je gewoon in ons eigen kikkerlandje bent.  Voor de wandelliefhebbers zijn er een heleboel mogelijkheden; van lange wandeltochten door de wetlands tot een korte wandeling over verharde paden. Als echte avonturier kun je natuurlijk ook over de onverharde paden en smalle dijkjes wandelen. Een tip is wel om regenlaarzen/ stevige wandelschoenen aan te trekken, want als echte avonturier heb je kans op natte voeten! Je kunt uit een van de vele wandelroutes  of wandelarrangementen kiezen of zelf op pad gaan natuurlijk.  Jouw trouwe viervoeter is ook van harte welkom in De Biesbosch. Op de meeste plekken moeten honden wel aangelijnd zijn, maar er zijn ook plekken waar ze lekker los kunnen rennen.  Mocht je nu honger hebben gekregen tijdens het wandelen, dan kun je altijd bij een van de picknicktafels je broodje opeten en even uitrusten! 

Om het park optimaal te ervaren, kun je ook een vaartocht maken. Je kunt ervoor kiezen om met je eigen boot varen of een georganiseerde rondvaart te ondernemen. Dit laatste kan ik je zeker aanraden! Je beleeft hierdoor De Biesbosch op een hele andere manier dan als je wandelt. Want ook fijn is dat je voeten even kunnen rusten na een lange wandeling.

Daarnaast heeft het park ook een hele hoop te bieden voor planten- en dierenliefhebbers.  Zo zijn er enorm veel verschillende planten en bomen te vinden.  De meest bekende diersoort in  de bever. Bevers leven vaak met meerdere bij elkaar, het is daarom mogelijk dat je meerdere bevers bij elkaar tegenkomt. Naast de bever zijn er ook vele andere diersoorten te vinden, waaronder vossen, reeën, woelmuizen en hazen. Als je met kinderen bent, kun je natuurlijk een wedstrijd houden en kijken wie er de meeste dieren ziet!  Ben je met oudere kinderen in De Biesbosch? Dan is het voor hen leuk om te gaan boogschieten

Wil je zelf de mooie natuur ervaren? Kom dan lekker uitwaaien in het Nationaal Park De Biesbosch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *