Eeterij op Wielen

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 april komt het Foodtruckfestival Eeterij op Wielen naar het Schoolakkerplein in ’t Ginneken in Breda! Eeterij op Wielen is een festival dat drie dagen duurt en draait om gezelligheid, goede muziek en vooral lekker eten en drinken. Als echte foodie en street food liefhebber, is dit festival dus echt iets voor mij! Vandaag meer over dit heerlijke festival.

Het Schoolakkerplein wordt van 15 tot en met 17 april omgetoverd tot het grootste openlucht restaurant van Breda! Op het Schoolakkerplein staat een DJ booth op het Schoolakkerplein waar dagelijks DJ’s optreden. Tijdens Eeterij op Wielen in Breda komen er meer dan 40 foodtrucks naar ‘t Ginneken. Dit betekent dus veel en vooral lekker eten dit weekend!

Foodtrucks staan bekend om het serveren van street food. Street food is overal ter wereld verkrijgbaar, in alle mogelijke soorten en porties. Het is de perfecte manier om snel iets te eten en tegelijk de culinaire cultuur van een land te ontdekken! In landen als Thailand, Vietnam en China doet men niets anders dan voedsel op straat verkopen. Gelukkig is dit concept ook naar Nederland overgewaaid. In Bangkok worden vooral viskoekjes en spiesjes van gegrilde kip of varkensvlees geserveerd. In Vietnam kiest wordt vaak rijstsoep met kip geserveerd en zo heeft elk land zijn specialiteit. In België en Nederland zijn kibbeling, hamburgers en kippenboutjes heel populair, net als verschillende soorten kazen. Het “ready to eat” karakter en het zien van vers eten dat direct voor je neus wordt gekookt, staat voor authenticiteit en transparantie bij foodtrucks. Foodtrucks zijn dus eigenlijk verschillende kleurrijke keukentjes op wielen met verukkelijke gerechten! De foodtrucks op het foodtruckfestival Eeterij op Wielen presenteren de mooiste en lekkerste gerechten, die met passie en zorg zijn klaargemaakt. Tijdens deze editie komen er dus 40 van deze kleurrijke keukentjes op wielen en dat wordt dus smullen!

Om geen glas en glasscherven achter te laten op het Schoolakkerplein, heeft de organisatie van het festival gekozen om hard plastic glazen te introduceren. Deze milieuvriendelijke, drinkglazen krijg je bij je eerste barbestelling voor €2,50. Dit is een eenmalige bijdrage en je kunt het glas dus bij iedere volgende bestelling gebruiken. Gooi jouw glas dus niet weg want zonder glas aan de bar komt moet je wederom €2,50 betalen voor een ander glas!

Het festival begint op vrijdag 15 april om 17:00 uur en gaat door tot vrijdagavond 24:00 uur. Op zaterdag en zondag kun je al vanaf 12:00 uur genieten van heerlijk street food! Op zondag eindigt het festival wat eerder dan om vrijdag, je kunt dan namelijk tot 20:00 uur terecht voor een lekker hapje en drankje.

Probeer jij dit weekend ook wat nieuws tijdens dit heerlijke festival? We hopen je te zien tijdens Eeterij op Wielen voor een drankje, hapje en vooral veel gezelligheid! Houd ook ons blog in de gaten voor meer tips over leuke activiteiten en evenementen in Breda en omgeving!

Een smakelijk festival weekend gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *