fietsen in Breda

Nu het steeds beter weer wordt, is het natuurlijk steeds leuker om een stuk te gaan fietsen in Breda. In de prachtige omgeving van Breda en de regio liggen veel mooie fietsroutes die zeker de moeite waard zijn! Deze kun je met een groep, met het gezin of gewoon in je eentje ondernemen!

Allereerst is het belangrijk dat je over een goede fiets beschikt. Deze kun je natuurlijk zelf meenemen of je kunt er eentje huren bij 2RIDE.nl in Breda! Of je nou een mooie en lange fietstocht door de natuur wilt maken of gezellig een eindje met de kids wil fietsen: alles is mogelijk! Zo kun je bij 2RIDE.nl een leuke kinderfiets of voor de allerkleinsten zelfs een bakfiets huren! De echte durfals kunnen een mountainbike huren waarmee je helemaal klaar bent om het avontuur in de bossen aan te gaan!

Nu je weet waar je fietsen kunt huren, ben je helemaal klaar om een lekker eind te gaan fietsen in Breda! Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een compleet verzorgd fietsarrangement, wel net zo makkelijk! Met dit arrangement krijg je namelijk een overnachting in een hotel naar keuze, een heerlijk ontbijtje en compleet verzorgde fietsroutes! Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken en je kunt volop genieten van de prachtige natuur.  Zelf een route uitstippelen of een van de vele fietsroutes raadplegen kan natuurlijk ook! Hieronder staan een aantal mooie fietsroutes in Breda en omgeving.

1 Fietsroute bij Wolfslaar

Deze mooie fietsroute start bij het parkeerterrein van het zwembad Wolfslaar in Breda en heeft verschillende knooppunten door de Baronie van Breda, het Markdal en het Maayenshof. Tijdens deze fietsroute kom je langs de rivier de Mark, waar je kunt genieten van de rust en het prachtige uitzicht. Tijdens deze fietstocht fiets je door België en verschillende plaatsten, waaronder Breda, Meersel-Dreef, Meerle, Baarle-Nassau, Alphen en Ulvenhout. Daarnaast fiets je ook over het ‘Bels Lijntje’: een voormalige spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. De route kan op drie plaatsen worden ingekort. Zo kun je kiezen uit een fietsroute van 23, 43, 45 of 56 kilometer. Je kunt gebruik maken van de routebeschrijving zodat je geen gebruik hoeft te maken van een GPS.

2 Breda Rond

Deze mooie en afwisselende fietsroute neemt je mee door bos, polderweggetjes en woonwijken van dorpen zoals Prinsenbeek, Ulvenhout en Teteringen. Ook kun je genieten van een overtocht met het pontje in Terheyden. De route met overtocht is vanwege de veerpont alleen te fietsen van april tot en met oktober. De routebeschrijving geeft een duidelijk beeld van de route doordat deze stap voor stap de route uitlicht. Vanaf knooppunt 50, het punt bij de overtocht, kun je er ook voor kiezen om de alternatieve route via de Moerlakenbrug te fietsen. Deze is zonder overtocht met de veerpont en is daarom ook in de andere maanden goed te fietsen.

3 Fietsroute 122183

Met deze fietsroute kun je genieten van de prachtige natuur van het uitgestrekte bosgebied Boswachterij Dorst tussen Breda, Oosterhout en Dongen. Tijdens het fietsen kun je ook lekker een rustig plekje opzoeken en vogels spotten. In dit prachtige gebied zitten namelijk veel vogels, waaronder de sperwer, boomvalk en diverse spechtsoorten die het bos gebruiken als broedplaats. De Grote Schans, beter bekend als de Spinolaschans, is een mooi onderdeel van deze fietsroute. Bekijk hier de routebeschrijving van deze prachtige route!

Kom jij binnenkort ook fietsen in Breda en omgeving en wil je nog meer tips en inspiratie over leuke activiteiten? Bekijk dan ons blog en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *