In het stadskantoor van Breda worden deelnemers (en bezoekers) alvast warm gemaakt voor de Wings for Life run die zal plaatsvinden op 3 mei 2015. Donderdagmiddag 2 april werd in het stadskantoor te Breda de expositie geopend. Er wordt hiermee aandacht gevraagd voor de run maar vooral voor onderzoek naar dwarslaesies.

De expositie toont foto’s van deelnemers aan de Wings for Life run, gemaakt door fotografe Monique Velzeboer. Daniël Boot, ambassadeur van de run in Breda, weet als geen ander dat er extra aandacht moet worden besteed aan dwarslaesies. Zelf zit hij sinds 9 jaar in een rolstoel na een ongeval, zo verteld hij aan Bredavandaag. Volgens Boot is er anders dan bij bijvoorbeeld de aandoening ALS, geen actie voor deze aandoening.

Al het inschrijfgeld van de deelnemers aan de Wings for Life run gaat naar het onderzoek. De kosten voor de loop worden door sponsors betaald. Op dit moment hebben 1800 deelnemers zich ingeschreven en inschrijven is nog steeds mogelijk. De Wings for Life Run is een ander soort prestatieloop; er is geen vaste finishlijn. Op 35 locaties in 6 continenten klinkt op exact hetzelfde moment het startschot. Deelnemers beginnen dan aan het parcours van maximaal 100 km. Er is een rijdende finishlijn, dat wil zeggen dat het moment dat je ingehaald wordt door de finishwagen, de loop er op zit. De allerlaatste mannelijke en de allerlaatste vrouwelijke deelnemer die door de wagen ingehaald wordt, wordt wereldkampioen Wings for Life World Run 2015.

Wil je deelnemen aan dit mooie initiatief? Klik dan hier voor de website van het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *