De Bourgondische stad Breda is niet voor niets uitgeroepen tot één van de meest gastvrije steden en de beste uitgaansstad van Nederland! De sfeervolle binnenstad loopt over van de gezellige terrasjes, bruine cafés, trendy bars en culinaire restaurants. Een hapje eten in Breda is een feestje. Je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan restaurants, van eetcafé tot sterren-kwaliteit, van Hollandse pot tot Mexicaanse tapas.

Ook grote groepen kunnen bij vele restaurants en eetcafés terecht voor een smakelijke maaltijd om bijvoorbeeld het vrijgezellen-uitje in Breda goed af te sluiten (of juist te beginnen)! Meerdere eetcafés en restaurants bieden speciale keuzemenu’s aan voor groepen, maar ook de bekende ‘All-you-can-Eat’ concepten zoals onbeperkt wokken, spareribs, tapas en sushi zijn een populaire keuze voor groepsuitjes in Breda. Breda kent  overigens meerdere wijken waar de horeca je graag verwelkomt. Op de Grote Markt en de Havermarkt vind je de echte Brabantse gezelligheid. Niet voor niets staat Breda hiermee in de top 3 van uitgaansgebieden: in de zomer vormen de markten één groot terras en in de winter heerst er binnen een knusse sfeer.

Loop door de Eindstraat en de Nieuwe Ginnekenstraat en kom op het Van Coothplein. In enkele jaren tijd is dit plein uitgegroeid tot één culinaire verrassing. Hippe food-formules vechten om een plaatsje op dit plein. Een andere straat die de laatste jaren enorm in opkomst is, is de Ginnekenweg. Kleine restaurantjes met een hele wisselende keuken. Voor sommige geldt: reserveer tijdig voor een plaatsje in deze trendy restaurants. Iets buiten het centrum van Breda zijn schitterende oude landhuizen te vinden waar de chef-kok zijn uiterste best zal doen om de gasten culinair te verrassen. Natuurlijk met bijpassend wijnarrangement. Landgoed Wolfslaar is één van die schitterende locaties, mét Michelin-ster, waar het Koetshuis de entourage is voor een heerlijk diner. Het landhuis zelf is een gewilde trouwlocatie in de regio.

In Breda raak je nooit uitgegeten. Maar mocht dat het geval zijn, neem dan een afzakkertje in het Ginneken. Dit van oudsher dorpje heeft nog steeds een geheel eigen sfeer. Overdag is het Ginnekenmarktje één groot terras, in de avond een bruisende uitgaansgelegenheid. Breda mag zich met recht een sprankelende, bourgondische stad noemen met een sfeervol, historisch stadshart. Proef de Brabantse gastvrijheid en breng een bezoek aan Breda!

Blijven slapen na een avondje uit in Breda? Bekijk tarieven en beschikbaarheid en reserveer eenvoudig online!