Eeterij op Wielen Breda - blog Anne Schuttelaars

Een gezellige sfeer en heerlijke gerechten

Van 25 t/m 27 september vond de tweede editie van Eeterij op Wielen in Breda plaats. Na het grote succes van de vorige editie in juni 2015, was het voor de organisatie al gauw duidelijk dat een tweede editie niet uit kon blijven. Organisatoren Ingrid Timmerman en Wim van Os slaagden er dit weekend weer in: het Schoolakkerplein werd volledig omgetoverd tot één groot openlucht terras, waarbij niet de muziek maar het eten centraal stond. Uiteraard waren wij van Booking Brabant ook bij dit gezellige evenement! Lees hier onze ervaringen.

Bredase foodtrucks
Eeterij op Wielen werd tijdens deze editie goed gevuld door echte Bredase foodtrucks. Deze ware chef-koks creëren de meest inspirerende, en soms zelfs exotische gerechten; en dat terwijl je wacht! Wij spraken onder andere Hupsaté: tegenwoordig een foodtruck-keten waarbij de kipsaté wrap een echte aanrader is! Bij de vorige editie van Eeterij op Wielen stond dit concept nog in de kinderschoenen, maar is nu al flink uitgegroeid en al een echt begrip in Breda. “Iedereen kan in principe een foodtruck starten”, vertelt eigenaar Jeroen. “Met een goede naam, een lekker product, een busje en natuurlijk een flinke dosis plezier kom je al een heel eind”.

Een nieuwkomer op Eeterij op Wielen was Cathy’s ijs. Aangezien het afgelopen weekend niet bloedheet was, besloot eigenaresse Cathy ook een eeterij aan te bieden. Zo kon je naast het overheerlijke, huisgemaakte ijs ook genieten van diverse vegetarische gerechten als paprikasoep, couscous, empanada’s en onze persoonlijke favoriet: zapiekanka. Dit van origine Poolse gerecht bestaat uit een ciabatta, belegd met diverse groenten en een heerlijke saus als speciale toevoeging. Dit gaat dan een aantal minuten in de oven en voilà: een goed vullend, goedkoop en lekker gerecht! Deze Terheijdense dame is daarnaast ook erg gezellig en altijd in voor een praatje. Een foodtruck om te volgen dus!

Recept: Bulgur salade van Foodtruck Bakblik
Zelf waren wij helemaal ondersteboven van een heerlijke vegetarische salade. Het was zelfs zo lekker, dat we meteen het recept hebben gevraagd aan de eigenaren van foodtruck Bakblik. De volledige bereidingswijze blijft natuurlijk altijd geheim, maar hopelijk is deze salade ook na te maken met de kennis van de ingrediënten! Zo heb je het volgende nodig:

  • Bulgur (fijne couscous is eventueel ook mogelijk)
  • Sinaasappelsap: deze wordt vermengd met de bulgur, wat het zijn oranje kleur geeft.
  • Pompoen (julienne gesneden) en pompoenpitten
  • Ijsbergsla
  • Tomaat
  • Fijngesneden rode ui
  • Rode peper
  • Hummus voor ernaast. Dit zou je eventueel zelf kunnen maken of kant-en-klaar kopen.

Bulgur Salade

Geloof mij; deze salade is écht lekker en gezond tegelijk!

Hoewel deze editie van Eeterij op Wielen misschien wat minder druk werd bezocht dan de vorige editie, was het alsnog een groot succes! Een leuke en gezellige manier om kennis te maken met nieuwe gerechten; iets waar wij erg van houden. Wij kijken in elk geval weer uit naar de nieuwe editie!

Een gedachte over “Eeterij op Wielen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *