Winterfairs in Breda

Winterwortels, mandarijntjes, pepernoten en speculaas: Sinterklaas is weer in het land! Een heerlijke tijd met schoentjes bij de verwarming, verlanglijstjes met de leukste Sinterklaascadeaus, en surprises die je misschien liever niet had gekregen.

Breda is een heerlijke stad voor Sinterklaas- én Kerstinkopen. Er zijn zoveel mooie sfeervolle winkelstraten. In deze tijd van het jaar straalt de hele stad warmte en gezelligheid uit.

Maar het is niet alleen het winkelgebied dat zorgt voor een gezellige Bourgondische wintersfeer. Breda kent een heel divers aanbod aan winterfairs. Als je denkt dat alle winterfairs hetzelfde zijn, laat je dan verrassen door de volgende drie winterse festiviteiten!

  1. Belcrum Winter Markt

De Belcrum is een wijk in Breda en bevindt zich aan de (nieuwe) voorkant van het Centraal Station. De Speelhuislaan – de belangrijkste en langste straat in de wijk – wordt in het weekend van 12 en 13 december omgetoverd tot een magische witte winterlaan! Beide dagen zijn er verschillende optredens en is er van alles te zien en te beleven. Naast live-muziek voor en door jong en oud, verhalenvertellers en diverse leuke kraampjes is er voor kinderen een hoop te beleven. Het 2-daags programma staat bomvol winterse workshops zoals sneeuwpoppen versieren, koekjes bakken en meer! Op het gezellige, winterse terras kan men zich samen tegoed doen aan lekker hapjes en drankjes.

Kom zelf de winterse sfeer proeven. Kleed je warm aan, trotseer de kou en geniet samen van de gezelligheid die de Belcrum biedt!

  1. De Ginnekense Kerstmarkt

Tot 1942 was Ginneken een zelfstandig dorp, gelegen aan de Mark, aan de zuidkant van Breda. Dat “Het Ginneken” nu onderdeel uitmaakt van de stad, heeft het dorpse karakter nauwelijks aangetast. Het “Ginnekenmartje” is een klein centrum op zich waar de bewoners uit Breda Zuid in het weekend graag uitgaan.

Op 12 en 13 december is het Ginneken vooral Bourgondisch en gezellig. Deze dagen trekt de Kerstmarkt in ‘t Ginneken zo’n 20.000 bezoekers van binnen en buiten Breda, die onder het genot van Glühwein, straattheater en andere optredens, elkaar treffen. De sfeer is warm, oergezellig en de meesten “blijven hangen” tot in de late uurtjes.

Speciaal evenement tijdens deze dagen is de Santa Run op zondag om 12.00 uur. Voor €10 inschrijfgeld ontvang je een Santa pak en loop je 3 kilometer voor het goede doel: de Voedselbank. Aanmoedigen mag natuurlijk ook.

Kom op 12 en 13 december ook naar het sfeervolle en bovenal gezellige Ginneken in Breda!

  1. Bohemian Bazar

Het is even schakelen maar in Breda kun je zelfs in de winter naar de zon! Breda heeft namelijk een indoor strand, Strand Binnen! Hier vindt op 11 december een heuse Bohemian Bazar plaats.

Je waant je in Oosterse sferen. De hapjes en drankjes zijn internationaal, de producten en workshops zijn gericht op mode, wellness en wonen. En wil je weten wat 2016 je gaat brengen: koffiedik lezen en Tarot Kaarten lezen staan ook op het programma!

Strand Binnen, 11 december 14.00-21.00 uur.

Winterterrassen

Naast alle heerlijke kerstmarkten en winterfairs is Breda natuurlijk nog steeds een echte terras-stad. En dat zijn we ook in de winter! Aan de voet van de Grote Kerk te Breda ligt de Grote Markt, een schitterend plein met een mooi stadhuis, prachtige grote bomen en vele restaurantjes en cafés.

Op de Grote Markt heb je geen last van de donkere dagen voor kerst. De grote bomen staan sfeervol in het licht, de terras-heaters branden op volle toeren en ook de zachte dekentjes zorgen voor de nodige warmte.

Dus zoek een plaatsje op het terras, of in één van de zovele horecazaken, en geniet van de warmte en de gastvrijheid van onze stad.

Winterterrassen: Grote Markt Breda, november – december

It’s beginning to look a lot like Christmas… Fijne feestdagen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *