Bruine kroegen en Brabantse gezelligheid. Breda is een echte Brabantse stad. Grote clubs die tot in de vroege ochtend open blijven zijn hier dan ook niet te vinden. Dit maakt Breda er niet minder gezellig op, want er zijn talloze leuke cafés in Breda waar je je de hele nacht kunt vermaken. Van groot tot klein, van een bruin biercafé tot een hippe bar met meerdere verdiepingen; het aanbod van cafés in Breda biedt voor ieder wat wils!

Het uitgaanshart van Breda. Breda is overzichtelijk ingedeeld. Zo heb je een lange winkelstraat, de Grote Markt met talloze restaurants en de Havermarkt; het uitgaanshart van Breda. Voor een leuk avondje stappen ben je hier aan het juiste adres. Naast diverse studentencafés vind je hier ook leuke barretjes waar je gezellig bij kunt kletsen met je vrienden. En ook wanneer je op zoek bent naar een plek waar je echt kunt dansen, ben je op de Havermarkt aan het juiste adres.

Jongeren en studenten hebben voldoende keus op de Havermarkt. Kroegen Millen Time, Walkabout, Peddels en de Dependance zijn zeer populair onder het jongere publiek. Hier worden ook regelmatig speciale studentenavonden georganiseerd, die voornamelijk op de echte studentenavonden (dinsdag en donderdag) plaatsvinden. Op vrijdag en zaterdag kun je vanaf 21 jaar terecht bij kroegen als Bruxelles, Dependance en Proost of discotheek Kerkplein. Op zondag wordt het nog eens extra gezellig bij Studio Dependance met de Jongens van Jeweetwel. Deze mannen zingen alle liedjes op aanvraag. Weer eens wat anders op je zondagavond!

De bruine cafés. Een bourgondische stad barst van de bruine cafés – Breda dus ook! Ze zijn over de hele stad verspreid en je kunt er haast niet om heen. Er hangt altijd een gemoedelijke sfeer, waardoor het de ideale plek is voor een lekker drankje. Ga bijvoorbeeld naar Café de Bommel, waar ook regelmatig speciale avonden als “De Bommel draait door” worden georganiseerd.

Hou je van Jazz? Ga dan naar het Hijgend Hert! Hier worden regelmatig jazzconcerten (en ook optredens in andere genres) georganiseerd. Dit café ligt om de hoek van Biercafé de Beyerd, die ook zeker een bezoek waard is. Dit café heeft namelijk haar eigen bierbrouwerij, met biertjes die je nergens anders kan drinken! In de stadswijk Ginneken zijn ook diverse bruine cafés te vinden. Zo vind je op de Ginnekenmarkt vrijwel niets anders! Een avondje op het terras is ook al een ware beleving! Kroegen als Boerke Verschuren en Moeke tekenen hier het straatbeeld. Kortom, Breda biedt een gevarieerd uitgaansaanbod voor alle leeftijden. Je zal je geen moment vervelen!

Gezellig blijven slapen in Breda? Bekijk de beschikbaarheid en tarieven van de accommodaties. Reserveren doe je direct online!