Breda Weekend Guide

Vanaf nu is het bezoek aan Breda al bijzonder vanaf de aankomst op het centraal station. Dit weekend is de feestelijke opening van het station. Maar er zijn ook nog andere evenementen, we vertellen je er graag over in deze Breda Weekend Guide.

Voor het compleet maken van je weekendje Breda, kun je hier de overnachtingsmogelijkheden bekijken.

Opening van het station – donderdag 8 t/m zondag 11 september

Maar liefst vier dagen lang viert Breda de opening van het nieuwe station. Na de opening op donderdag, staat het weekend in het teken van binden en verbinden. Met een uitgebreid programma met al van activiteiten. Maar ook met een aandacht voor de geschiedenis van het spoor. Altijd al de stoomtram HTM8, oftewel de Ooievaar, willen bewonderen? Of altijd al met de stoomtrein willen gaan? Het kan allemaal dit weekend in Breda. ViaBreda en Belcrumspoort vertellen je alles over het programma.

Centraal station Breda

Open Monumentendag – zaterdag 10 en zondag 11 september

Iconen & Symbolen, dat is het thema van de Open Monumentendag 2016. Met verwijzing naar beelden en tekens met een bijzondere betekenis. Natuurlijk zijn de Grote Kerk, het Kasteel van Breda en het Begijnhof enkele prominente Iconen. Maar neem dit weekend ook eens een kijkje bij De Olyton in de Boschstraat, of ij het Woonhuis in de Van Goorstraat 22 of bij Molen de Korenbloem in Ulvenhout. Deze molen is één van de vier genomineerden voor de Molenprijs 2016 van de Bankgiro Loterij.

Breda e.o.

Ulvenhoutse Vlooienmarkt – zaterdag 10 en zondag 11 september

Er is ieder weekend wel ergens een vlooienmarkt, maar niet zo bijzonder als de vlooienmarkt in Ulvenhout! Alle Ulvenhoutse zolders zijn de afgelopen maanden opgeruimd en de overtollige huisraad is dit weekend te vinden bij de Pekhoeve in Ulvenhout. Meubels, fietsen, boeken, glaswerk, speelgoed, en nog veel meer…. En onder het genot van een drankje kun je kijken of natuurlijk zelf bieden op de mooiste spullen, die bij opbod worden verkocht.

Pekhoeve, Dorpsstraat 94 te Ulvenhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *