Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Nachtdieren in de Boulevard – Vrijdag 8/4

Nachtdieren is een evenement waarbij iedere editie een verschillende hoek van de elektronische muziek wordt belicht. Verschillende dj’s en artiesten worden uitgenodigd om iets origineels neer te zetten. Hard dansen, het ontdekken van nieuwe muziek en artiesten staan centraal bij dit evenement. Op vrijdag 8 april vindt Nachtdieren voor het eerst plaats in Breda. De oprichter Giannie, DJ The Clean Son, zal de eerste editie in Breda openen. Vervolgens zullen ook Imruh Asha en Back to Back met Patricio optreden. Nachtdieren begint om 22:00 uur in de Boulevard aan de St. Janstraat 3A in Breda en de entree is €5,00. Bekijk hier andere gezellige avondjes uit voor nog meer plezier en entertainment!

Niels Geusebroek in de Mezz – Vrijdag 8/4

Singer-songwriter Niels Geusebroek komt op vrijdag 8 april naar de Mezz in Breda! Niels heeft een passie voor het schrijven van liedjes met een pakkende tekst en pure geluiden. Zijn gitaar en herkenbare stem vormen de basis van zijn muziek. Niels is geïnspireerd door artiesten zoals Paolo Nutini, Elbow en Pearl Jam. Hij is bekend van The Voice Of Holland en de hardstyle hit ‘Year Of Summer’. Daarnaast is Niels Geusebroek jarenlang de frontman geweest van popgroep Silkstone. In het voorjaar presenteert Niels Geusebroek zijn tweede album. Voor €18,00 kun je genieten van zijn bijzondere stem en prachtige muziek tijdens zijn optreden. Het optreden begint om 20:30 uur.

Rondvaart over de Singels van Breda – Zaterdag 09/4

Zaterdag wordt het lekker weer en dan is het natuurlijk hartstikke leuk om Breda vanaf het water te beleven! Maak een prachtige rondvaart over de singels van Breda en geniet tegelijkertijd van het prachtige lenteweer! Bij Bootje Varen Breda kun je verschillende soorten rondvaarten boeken. Er is dus voor ieder wat wils! De tocht van de openbare rondvaart start in de nieuwe haven in het centrum van Breda. De schipper vaart u via de Singels van Breda langs vele historische bezienswaardigheden. De openbare rondvaart duurt twee uur en kost €15,00 per persoon, inclusief twee drankjes.Bootje Varen Breda is te vinden aan Haven 12 in Breda.

Jazz Juniors – Zondag 10/4

Zondag 10 april vindt het eerste publieke optreden van de nieuwe jazzband ‘Jazz Juniors’ plaats! Deze jazzband bestaat uit jonge muzikanten van tussen de 16 en 27 jaar. Deze leuke jazzband zal van 15:00 uur tot 18:00 uur optreden bij Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda. De Jazz Juniors spelen traditionele Jazz met vooral herkenbare nummers in een swingend jasje. Ze hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt en dit concert is hun publieke debuut. Kom dus allemaal kijken, luisteren en aanmoedigen! Naast een gezellige middag, maakt één van de aanwezigen kans op een leuke prijs!

De Jazz Juniors nu nog jong, maar dit blijven ze niet voor altijd en dus zijn zij op zoek naar een nieuwe naam. Daarbij kan jij helpen! Op 10 april mag iedereen een suggestie aanleveren en de persoon met de meest originele en leukste naam ontvangt een cadeautje.

ART BREDA – Zondag 10/4

ART BREDA is een gezellige en inspirerende voorjaarsbeurs met kunst, antiek en design van verschillende Nederlandse, Belgische en Duitse kunst- en antiekhandelaren. Je ogen worden getrakteerd met een gebalanceerde mix van kunst, design en antiek van veel culturen en uit verschillende perioden. Exposanten op de beurs zijn geselecteerd door ART BREDA waardoor je verzekerd bent van kwaliteit en professionaliteit. Enkele van de vele exposanten op ART BREDA zijn Didier Abbeloos, AMMA Sieraden, Kunsthandel Richard ter Borg, Jan Roelofs Antiquairs, Public House of Art en Baskania. Bekijk alle exposanten op de website van ART BREDA. Tijdens de beurs verzorgt kunsthistoricus Marius van Dam twee keer per dag een rondleiding over de beurs. Tijdens deze rondleiding neemt hij je mee langs door hem geselecteerde kunstvoorwerpen en kom je opmerkelijke details te weten! Deze inspirerende voorjaarsbeurs is deze zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur geopend en de entree van de beurs is €15,00 per volwassene. Jongeren van 12 t/m 18 jaar of personen met een CJP pas betalen €10,00. BredaPashouders betalen enkel €2,50 en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren kan op het naastgelegen terrein of in de twee aangrenzende parkeergarages. ART Breda is daarnaast goed te combineren met een bezoek aan Breda vanwege de centrale ligging in het centrum van Breda. Door deze ideale liggen kun je een bezoek aan ART BREDA makkelijk combineren met een van de vele leuke activiteiten in Breda!

Kom jij dit weekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in Breda en omgeving en laat je verrassen!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *