oktoberfest

Het wordt weer tijd voor herfstwandelingen, warme appeltaart en chocomelk! De bossen rond Breda zijn schitterend! Maar blijf je liever binnen? Ook dan hebben we weer een mooi aanbod in onze Breda Weekend Guide. Voor het compleet maken van je weekend Breda, kun je hier de overnachtingsmogelijkheden bekijken.

Breda Weekend Guide – 7, 8 en 9 oktober 2016

Rondleiding Belcrum en Nieuwe station – zaterdag 8 oktober

Het jachtgebied van Prins Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is de basis van het gebied in Breda, dat nu de Belcrum heet. De bouw van huizen en fabrieken aan het begin van de 20e eeuw hebben het beeld van het jachtgebied ver verdreven. Maar de rijke historie van de wijk Belcrum is nog altijd heel bijzonder. Gilde de Baronie organiseert op 8 oktober een rondleiding door het gebied. De rondleiding start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de Watertoren aan de Speelhuislaan. De wandeling duurt ca 1,5 uur. Volwassenen betalen €3,50, kinderen €1,75 pp. Deze rondleiding is één van de vele van Gilde de Baronie.

Breda, Speelhuislaan

Oktoberfest Breda – zaterdag 8 oktober

De dirndl of Lederhosen al klaarliggen? Dit weekend is Breda ook even Duitsland! De Optisport sporthal is de locatie voor bier, Schlagers en Bratwurst! Natuurlijk zullen de Snollebollekes en de Palemiger Spatzen niet ontbreken. Oftewel.. waarom zo ver rijden als het in Breda zo gezellig is? Kaarten of 10-persoons tafels zijn te bestellen via Oktoberfest Breda.

Breda, Optisport Sporthallen, Terheijdenseweg

Gemma Ray in de Mezz – zondag 9 oktober

Denk je aan Gemma Ray, dan denk je aan de jaren 50 en 60. Retropop met een vleugje Nancy Sinatra, sixties girlband en ook een beetje Rock ’n Roll. Gemma Ray zal binnenkort haart 7e album uitbrengen, en de verwachtingen zijn weer hoog! Een voorproefje zien? Luister en geniet van “Rescue Me” op Youtube. Zaterdag in de Mezz, in de kleine zaal. Zaal gaat open om 20.30 uur, Toegang €8,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Mezz.

Breda, Mezz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *