Wat is er te doen in Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Komend weekend staat er genoeg leuks het programma. Welk evenement ga jij bijwonen?

Theaterdinnershow Vivencia – Vrijdag 06/11

Kom vrijdagavond naar Theaterdinersalon de Avenue en ervaar een ongekend gezellige show met glitter & glamour, prachtig showballet, meer dan 150 kostuums, razendsnelle metamorfoses en een feest van herkenning! Na een verrassend spectaculaire opening waarin een ode wordt gebracht aan de Moulin Rouge in Parijs worden uw ogen en oren getrakteerd op een aantal prachtige musicalklassiekers.

Het fantastische Paradise by the dashboardlight brengt u weer even terug in die tijd van toen. In het laatste deel van de show barst het feest pas echt los. In een razend tempo zullen alle groten der aarde de revue passeren met hun grootste hits. Denk hierbij aan Buddy Holly, Elvis Presley, Tina Turner, Blues Brothers en Grease. Maar ook een swingende motown medley, opzwepende Zuid-Amerikaanse hits en interactieve hits als de Macarena en Ketchup Song zorgen ervoor dat u niet stil kan zitten. Door de projectie op een groot scherm van alle songteksten ontstaat er één groot meezingfestijn van herkenning!

Zoveel wereldsterren op één avond en op één podium: dat kan alleen maar betekenen dat de cast van Vivencia u een onvergetelijke avond zal bezorgen! Ondertussen geniet je uiteraard van een overheerlijk viergangendiner.

Bestel je TICKETS eenvoudig online–> http://bit.ly/20w09KE

Rondleiding Ginneken – Zaterdag 07/11

Wandel zaterdag mee met een historische rondleiding door ’t Ginneken, de gezellige stadswijk van Breda waar een hoop mooie overblijfselen uit het verleden te bewonderen zijn. Een gids van Gilde de Baronie vertelt veel over de historie achter nog bestaande monumenten en bezienswaardigheden, maar ook mensen en dingen die alleen nog in naam voortleven krijgen aandacht tijdens de rondleiding. De wandeling start om 14:00 vanaf de bushalte op het Schoolakkerplein en duurt ongeveer anderhalf uur. Voor deelname wordt een bijdrage van €3.50 voor volwassenen en €1.75 voor kinderen gevraagd.

Vintage Kilo Sale – Zaterdag 07/11 & Zondag 08/11

The vintage rebel organiseert The Vintage Kilo Sale, een evenement voor de echte vintageliefhebber. Je scoort er o.a. de mooiste retro pareltjes, 70s & 80s Denim en toffe collecties van Levi’s, Lee en Adidas. De collectie is iedere keer anders en wordt aangepast aan het seizoen en de trends. De formule tijdens één van de Vintage Kilo Sale evenement is vrij simpel; shoppen – wegen – afrekenen. Voor 1 kilo betaal je slechts €15,- (dit zijn ongeveer 4 tot 6 items). Aanstaande zaterdag en zondag staat het event in Electron Breda (belcrumweg 19) met ruim 3 ton vintage kleding & accessoires uit de 70s 80s & 90s!

PW Kampvuur met Live muziek – Zondag 08/11

Wat is er fijner dan een zondag genieten van een lekker haardvuurtje tijdens de borrel? Een zondag met datzelfde knapperende haardvuur, diezelfde borrel, maar dan met heerlijke live muziek op de achtergrond! Kom daarom a.s. zondag ook naar Publieke Werken in Breda en geniet van live muziek van Bredase muzikanten. Dit gezellige concept heet PW Kampvuur en is de wekelijkse samenwerking tussen Poporganisatie Breda en Café Publieke Werken, waar onder het genot van knapperend kampvuur iedere zondagmiddag diverse singer/songwriters of bands in een akoestische setting zullen optreden. In het café aan de St. Annastraat 12 te Breda is iedereen vanaf 16.30 uur welkom om te komen kijken, luisteren en genieten want de entree geheel gratis.

Poguesband Bottles of Smoke – Zondag 08/11

Ben jij een echte Folkliefhebbers? Dan moet je wel gehoord hebben van The Pogues, topmuzikanten die de echte folkpunk produceren. Zo’n band coveren, dat kan niet iedereen. The Bottles of Smoke kunnen dat wél en zullen dit aanstaande zondag ten gehore brengen in het Bierreclame museum Breda. The Bottles of Smoke brengen het beste van The Pogues, zoals ze dat zelf in de jaren 80 deden. Energiek, rauw en snel. In een moordend tempo wordt je meegenomen terug in de tijd Het ene lied vrolijk en snel, het andere traag en treurig. En dat alles met de juiste instrumenten die deze muziek zo uniek maakt. Toegang is natuurlijk gratis dus je bent van harte welkom!

Atelier bezoek – Zondag 08/11

In het kader van de Kunstweek (7-15 november) openen kunstenaressen Karin Hulst en Lia de Craen hun atelier voor publiek. Op zondag de 8e mogen belangstellenden een kijkje komen nemen naar de papieren sculpturen van Karin en de abstracte schilderijen van Lia. Van 11 uur ’s-Ochtends tot 15:00 in de middag zijn de deuren geopend en nodigen de dames je uit een rondje kunst te komen kijken. Het atelier bevindt zich aan de Oosterhoutseweg 105.

 

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Bekijk hier welke activiteiten je direct online kunt reserveren.
Een overnachting boeken? Ook dat kan eenvoudig online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *