Breda Weekend guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Deze week staat de Breda Weekend Guide natuurlijk in het teken van Carnaval! Tijdens Carnaval is het super gezellig in ut Kielegat (Breda)! Lees hier een aantal onderdelen van het carnavalsprogramma voor de komende dagen met dit jaar als thema: Dur Zwoajt Wa!

Alaafloos! – Vrijdag 5/2
Om in de stemming voor carnaval te komen is er vrijdagavond een NEON-party met carnavalsmuziek, confetti en Veul Gere als speciaole gast(en) in de Mezz! Alaafloos bij de Mezz is het enige, echte niet-officiële begin van carnaval in ut Kielegat. Tijdens het feest zijn Prins Carnaval, de Raad van Elf en carnavals-bandjes niet aanwezig, vandaar de naam Alaafloos. Alaafloos staat dit jaar in het teken van NEON, dus kom verkleed en verlicht jezelf met NEON accessoires!

De hele avond worden er carnavalshits gedraaid om alvast in de carnavalsstemming te komen. Kortom, een avond vol met gezelligheid, bier, confetti en lekkere carnavalsmuziek! De kaartjes van Alaafloos kosten €11,11 en zijn te bestellen op de website van de Mezz. Het feest begint om 21:00 uur en om de avond goed te beginnen krijg je een gratis Schrobbeler bij binnenkomst!

Carnaval Breda – Zaterdag 6-2

Op zaterdag 6 februari begint het Carnavalsfeest in Breda natuurlijk pas echt! Ook dit jaar heeft de commissie Straatcarnaval alles uit de kast gehaald om een prachtig programma op de Grote Markt samen te stellen. Vier dagen lang feesten en plezier hebben is het ultieme doel! Op het podium op de Grote Markt staan dit jaar lokale, nationale en internationale beroemdheden, waaronder Snollebollekes! Om 13:00 uur vindt D’n Aftrap plaats bij de Mezz en om 14:40 uur begint hier de stoet naar de Grote Markt. De optredens zullen vanaf 15:25 uur plaats vinden op de Grote Markt!

Brakkensliert – Zondag 7/2

Zondag 7 februari is het weer zo ver: de Kinderoptocht Brakkensliert vindt dan weer plaats! Deze gezellige optocht start vanaf de Hoge Brug en iedereen jonger dan 16 jaar kan zich tot 13.15 uur inschrijven bij café de Huiskamer aan de Haven. Na afloop van de Brakkensliert is er een prijsuitreiking en het Brakkenbal in het Chassé Theater. Hier kunnen ouders en kinderen terecht voor en onvergetelijke middag! De grotere kinderen en volwassenen kunnen in de grote feestzaal genieten van carnavalshits en kunnen zij de polonaise lopen, terwijl de allerkleinste spelletjes kunnen spelen in de foyer.

Genoeg te doen dit carnavalsweekend in Breda! Zien we jou dit weekend feesten in ut Kielegat?

Ben je niet zo’n carnavalsliefhebber? Bekijk dan hier alle activiteiten in de omgeving van Breda en laat je verrassen!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *