Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud! Zondag staat natuurlijk opnieuw in het teken van Carnaval, maar er zijn naast de carnavalsoptocht nog een heleboel andere dingen te doen dit weekend!

Noah Guthrie in Mezz – Vrijdag 4/3

Noah Guthrie treedt vrijdag 4 maart op in Poppodium Mezz en heeft Amerika veroverd met zijn album ‘Among the Wildest Things’. De talentvolle zanger wordt de mannelijke versie van Adele genoemd. Zijn muziek is een combinatie van pop/ blues met soul. Het optreden begint om 20:30 uur en kost €15,00.

Workshop ‘Koken met een hooikist’ – Zaterdag 5/3

Kom gezellig langs bij de Kinderboerderij Wolfslaar op zaterdag 5 maart en doe mee aan de workshop ‘Koken met een hooikist’! Een hooikist is een houten kist vol hooi. Tegenwoordig wordt er ook vaak piepschuim gebruikt in plaats van hooi. Cedric en Gerdy van Zwerferf delen tijdens de workshop praktische tips voor het gebruiken van een ‘hooikist’. Daarnaast kun je gerechten proeven die gemaakt zijn met een hooikist en krijg je uitleg over het maken van een hooikist.

Voorbeelden van gerechten die met een hooikist gemaakt kunnen worden zijn: verschillende bonen, stoofpotten en quinoa en rijst. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en begint om 11:00 uur. Het kost € 2.50 om mee te doen in de workshop en koffie en thee zijn inbegrepen. Je kunt je opgeven via wolfslaar@breda.nl. Wil je liever deelnemen aan een andere workshop? Dat kan bekijk hier een van de vele kookworkshops in Breda!

Rondleiding Ginneken– Zaterdag 5/3

Zaterdag 5 maart kun je weer het verleden herleven door deel te nemen aan de rondleiding door het Ginneken in Breda! Onder begeleiding van de gids bezoek je verschillende monumenten en bezienswaardigheden. Daarnaast zullen er ook verschillende (historische) personen voorbijkomen tijdens deze interessante wandeling. Zo krijg je onder andere informatie over Villa Valkrust, het oude Raadshuis, het Postlaantje, de Wonderdokter, de legende van de Duivelsbrug en vele andere bijzondere plekken en personen! De rondleiding start bij de bushalte ‘Schoolakkerplein’ en begint om 14:00 uur. Het kost enkel €3,50 om deel te nemen aan deze rondleiding. Kinderen kunnen zelfs al voor €1,75 meelopen. Houd je niet zo van historie, maar wil je toch een rondleiding door Breda maken? Bekijk dan onze rondleidingen en beleef Breda bijvoorbeeld per step of Segway!

Carnavalsoptocht Breda – Zondag 6/3

Aangezien de optocht op 8 februari niet doorging vanwege harde wind, is deze verplaatst naar zondag 6 maart. Het programma van de carnavalsmaandag is gekopieerd en de route van de optocht is hetzeflde gebleven. De optocht start om 12.:50 uur vanaf de Haagdijk in Breda. Onder het genot van een drankje op een van de buitenbarretjes kun je de optocht bewonderen. Tussen 16:00 uur en 19:00 uur treden er op de Grote Markt verschillende Dj’s en de Gebroeders Ko op. Carnaval wordt dus opnieuw goed gevierd!

Halfvatjesbal – Zondag 6/3

Carnaval in het Kielegat wordt elk jaar traditioneel afgesloten met ‘Het Halfvatjesbal. Dit feest wordt jaarlijks gehouden op de vierde zondag na “Aswoensdag”. Dit jaar wordt het bal Breda om 12:30 uur geopend bij café De Markt in het centrum van Breda. Dit is trouwens de laatste dag van het jaar dat er met Leutpenningen betaald kan worden in verschillende cafés in Breda!

Kom jij dit weekend ook langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in de omgeving van Breda!

 

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *