TOU001-125 Website Banners_nov2015_06_terras (Small)

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! Wij hebben een paar leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide.
Zoals het er naar uit ziet, wordt het eerste weekend van juli een tropisch warm en zonnig zomerweekend. En naast het feit dat de Tour de France zaterdag 4 juli van start gaat en menig Nederlander hierdoor vanaf dan aan de buis gekluisterd zal zitten, is er in Breda en omgeving nog veel meer te zien en te beleven. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Zonnesteek, Havermarkt binnenstad Breda – Vrijdag 03/Zaterdag 04 juli

Wat wellicht begon als een grap of opmerking tussen neus en lippen door, is binnen een dag uitgegroeid tot de organisatie van een nieuw (impulsief) evenement op de Havermarkt in Breda. Bredase horeca ondernemers besloten de handen ineen te slaan en organiseren een heuse Beach Party midden op de Havermarkt, voorzien van alle zomerse bijkomstigheden. Vanaf vrijdag 3 juli 18:00 is de Havermarkt omgetoverd tot één groot strand met zwembad met een diameter van maar liefst 10 meter. Het zal ongetwijfeld aan de weersvoorspelling voor komend weekend hebben gelegen. Vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen naar zo’n 30 – 35 graden! Met waarschijnlijk het vooruitzicht op lege terrassen door die hitte, gaven de horeca eigenaren er een originele draai aan. Het evenement moest natuurlijk een naam hebben, dus werd het Zonnesteek genoemd. Maar zelf hoef je absoluut geen zonnesteek op te lopen; er wordt gezorgd voor allerlei lekkers zodat je ultiem kan ontspannen in een groot zwembad midden in de stad. Er zullen zelfs badmeesters aangesteld worden om de boel een beetje in de gaten te houden. Verder is het genieten geblazen! Corona’s, BBQ, zon, strand, een DJ die relaxte muziek draait en later op de avond nemen straatmuzikanten het over. Als dat niet het ultieme vakantiegevoel teweeg brengt?!

Vrijdag 3 juli rond 18:00 uur zal de Havermarkt in het teken staan van de zomer. Op zaterdag 4 juli kun je er ook gewoon naartoe, dan begint de Fiësta rond 12:00 uur. Dus nee, je hoeft niet in de file richting Scheveningen te staan, op je fietsje naar de Havermarkt is prima te doen!

 Vintage shoppen bij Electron – Zaterdag 04 & Zondag 05 juli

The Vintage Rebel organiseert Vintage Kilo Sale evenementen door het hele land. Op de Vintage Kilo Sale shop je de leukste vintage items voor hem & haar zoals denim, leer, jurken, tassen, schoenen & meer voor maar € 15,-  per kilo. Dit zijn ongeveer 4 tot 6 items. Flink shoppen voor weinig dus! Laat iemand van The Vintage Rebel crew je nieuwe aanwinsten wegen en reken af naar gewicht. Er worden geen bedragen afgerond (een halve kilo of 0,30 gram kan dus ook!)
Zaterdag 4 en 5 juli 2015 wordt The Vintage Kilo Sale georganiseerd in het Electron, aan de Speelhuislaan in Breda. Van 12:00 tot 17:00 kunnen liefhebbers van vintage hier hun hart ophalen! Entree tot dit evenement is gratis.

IVN Natuurwandeling “Bloemen in het Veen” – Zondag 05 juli

Zin in een frisse wandeling door de natuur? Op zondag 5 juli gaan natuurgidsen wandelen door het “slagenlandschap” in het Labbegat. Slagen zijn lange, smalle percelen grond, door sloten van elkaar gescheiden. Sluit gerust aan; dit natuurgebied is het laatste restant van hoe de omgeving van de Langstraat er vroeger uitzag. In de afgelopen eeuw zijn de natuurwaarden grotendeels verloren gegaan door vermesting, verdroging en vervuiling. Staatsbosbeheer is na een ruilverkaveling in de jaren 90 begonnen met natuurherstel. Met succes, de flora en fauna van de natte, venige schraalgraslanden herstelt zich boven verwachting. In de vroege zomer is het een feest van bloemen en onlangs werden er sporen van een bever gezien. Gaat u mee genieten van een natuurwandeling in dit oude cultuurlandschap? De natuurwandeling is vrij toegankelijk en duurt anderhalf tot twee uur. Vertrek is om 14:00 bij de brug over het Zuiderafwateringskanaal, Winterdijk. Lees meer over de wandeling op http://www.ivn-markendonge.nl/home.htm.

 ZONNIG! bij Strand Binnen – Zondag 05 juli

ZONNIG staat voor gewoonweg genieten van de zon met een lekkere frisse drankjes, hapjes, gezellige mensen en heerlijke muziek. Oftewel; alle ingrediënten voor een perfecte invulling van jouw weekend afsluiter! De eerste editie van ZONNIG op zondag 28-06-2015 werd een heel gezellig feestje. Een aantal goede, Bredase DJ’s, een heerlijke foodtruck en het zonnetje maakten van deze eerste van de zomer een geweldige dag. ZONNIG! zal aanstaande zondag hoogstwaarschijnlijk weer doorgaan. Iedere woensdag om 12:00 wordt er gekeken of de weersvoorspelling voor de zondag goed genoeg is voor dit zomerse feestje. Ook de line-up wordt op die dag bekend gemaakt.
Dus, mocht je nog geen plannen hebben op je luie zondag en ben je in voor een feestje? Geniet in Breda bij Strand Binnen – het Bredase strand waar het altijd droog is – met je voetjes in het zand, lekkere drankjes, een hapje en heerlijke beats van lokale DJ’s!

 Zomerfair bij De Fazanterie – Zondag 05 juli

Midden in de bossen van Ulvenhout vind je De Fazanterie, een fijne plek omgeven waar rust waar je kan onder andere lekker kan lunchen en dineren. Ook worden er regelmatig bruiloften en recepties gehouden, het is dan ook een hele mooie plek omgeven door rust en natuur. Een zondagse wandeling door het bos wordt daarom vaak gecombineerd met een bezoekje aan De Fazanterie. Zondag 5 juli wordt er voor de derde keer een gezellige zomerfair georganiseerd bij De Fazanterie. Na twee eerdere zeer geslaagde edities beloofd ook deze 3e editie van de Zomerfair een gezellige familiedag te worden waar er voor jong en oud wat te beleven valt. Er zullen tal van lokale ondernemers met stands zijn, er wordt live muziek gespeeld, je kunt lekker genieten van heerlijke culinaire specialiteiten en voor kinderen is er een luchtkussen en een kindervrijmarkt aanwezig.
Kortom, had je voor zondag nog geen plannen en zou je met het gezin, vriendinnen of je partner lekker willen genieten van een zonovergoten dag in de bossen, breng dan een bezoek aan de Zomerfair bij De Fazanterie in Ulvenhout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *