Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen!

Er is weer genoeg te beleven in de regio, en het ziet er naar uit dat het een lekker zonnig weekend zal worden. We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Film on the Beach, Belcrum Beach Breda – Vrijdag 31-7

Je kunt natuurlijk een film in één van de Bredase bioscopen gaan kijken, óf je sluit op vrijdagavond aan bij de rest van de filmliefhebbers op hét stadsstrand van Breda en kijkt gezamenlijk een goede film onder de sterrenhemel! Film on the Beach is een evenement op het stadsstrand van Breda wat jaarlijks terugkeert en veel publiek trekt. Belcrum Beach laat bezoekers stemmen op de film die zij het liefst te zien krijgen op de vrijdagavond. Er wordt gekozen uit vier verschillende films, en de keuze voor deze vrijdagavond is gevallen op “Sound of Noise”, een Zweeds/Franse filmhuis productie.

De film volgt een groep van zes drummers die een muzikale guerrilla willen uitvoeren door te gaan drummen in een ziekenhuis, bankgebouw, concertgebouw en een electriciteits centrale. Politieman en muziekhater Amadeus Warnebring moet de groep zien op te sporen. De film werd door Facebook fans van Belcrum Beach unaniem gekozen als dé film die tijdens Film on the Beach vertoond zou moeten worden.

De film begint als het donker wordt, rond 21.30 uur. In de middag kun je ookal terecht bij Belcrum Beach om het weekend in te luiden. Van 17:00 tot 21:00 zullen DJ’s lekkere plaatjes draaien en kun je zelfs een hapje mee eten. Lokaal-B maakt namelijk héérlijke groentenlasagne. Aanmelden voor een lekker bordje gezonde lasagne kan via info@lokaal-b.nl.

Quiz’m Muziekquiz, Belcrum Beach Breda – Zaterdag 01-08

Net als vorig jaar organiseert Belcrum Beach het gezellige event ‘Quiz’m Muziekquiz, een sfeervolle avond waarbij zomerse platen gedraaid worden en de voetjes (of slippertjes) regelmatig van de vloer gaan! Maar er wordt ook een quiz gedaan, deze volgt het “Ren je Rot” principe en bestaat uit uitdagende, grappige en breinbrekende vragen voor de muziekfreak, de leek en de gezelligheidsspeler. Van serieus tot nét over het randje, maar altijd bedoeld om te entertainen!

De muziekquiz van Quiz’m is voor zowel de gezelligheidsspeler als de échte muziekkenner leuk, daar wordt voor gezorgd door een ideale balans te bewaken.

Meedoen met Quiz’m Muziekquiz is gratis. Er wordt enkel gezelligheid, enthousiasme en fair play van je gevraagd. Je team mag uit maximaal 4 personen bestaan. Doe gezellig mee, iedereen is welkom! Schrijf je in via dit aanmeldformulier.

Kortom, bij Belcrum Beach in Breda is dit weekend in elk geval genoeg te beleven!

Boerendag Rijsbergen – Zaterdag 01-08

Op de eerste zaterdag van augustus vindt er in Rijsbergen, een dorp in Zundert, de jaarlijkse Boerendag Rijsbergen plaats. Tijdens dit folkloristische evenement wordt het plattelandsleven van vroeger herleeft en zullen er talloze shows, demonstraties en activiteiten plaatsvinden rondom dit thema. Ook is er een gezellige jaarmarkt gaande.

De Boerendag in Rijsbergen is een gezellig dagje uit voor het gehele gezin. Een dag bruisend van nostalgie, spectaculaire optredens, veel paarden, schapen en pony’s. Dit jaar staat de Boerendag in het teken van het thema “De boerendag op de schop”. De dorpsploeg laat zien hoe in vroegere tijden gezaaid, geoogst en gedorst werd.

Het Boerendag-terrein wordt omzoomd door een grote braderie, centraal op het terrein staat een grote feesttent waar het gezellig toeven is met een hapje en drankje bij de hand. Iedereen is van harte welkom in het gemoedelijke Brabantse Rijsbergen op zaterdag 1 augustus 2015 tijdens de 39ste Boerendag!

Breda in Concert, Chasséveld Breda – Zaterdag 01-08

Breda in Concert is hét grootste Nederlandstalige concert van Brabant. Komend weekend is het weer tijd om mee te zingen met Nederlandstalige favorieten zoals onder andere Gerard Joling, Wolter Kroes en Thomas Berge. Voor de derde keer op rij vindt dit gezellige, Brabantse evenement plaats op het Chasséveld in het centrum van Breda. Het beloofd een zonnige zaterdag te worden waar alle bekende meezingers ongetwijfeld langs zullen komen, een dag die je niet snel zult vergeten.

De kaarten voor het Breda in Concert zijn verkrijgbaar via www.bredainconcert.com, de Facebook pagina van Breda in Concert, VVV Breda en alle Primera winkels door heel Nederland. Dus mocht je nog geen plannen hebben, er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar! Voor Breda in Concert geldt wel een leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar.

Drop the 90’s Outdoor, Chasséveld Breda – Zondag 02-08

Komend weekend is het dubbel feest op het Chasséveld in Breda, want de dag na Breda in Concert is het namelijk tijd voor Drop the 90’s! Het weer ziet er goed uit en het lijkt erop dat Breda massaal naar het Chasséveld gaat komen voor dit ’90’s onderonsje’, er zijn namelijk nog maar een paar kaarten beschikbaar. Kortom, herleef je jeugd, trek je trainingspak uit de kast en kom knallen met al je ‘oude’ bekende tijdens Drop the 90’s outdoor!

‘Oude bekenden’ zoals 2 Unlimited – Charly Lownoise & Mental Theo – Paul Estak – Party animals en nog veel meer topartiesten zullen het Drop The 90’s DJ Team op deze dag versterken en het Chasséveld op z’n kop zetten. Drop the 90’s is hét evenement voor iedereen die geboren is in de jaren 80 of vroege jaren 90. De vorige editie van Drop the 90’s werd gehouden in Sportcentrum Optisport en was binnen no time uitverkocht! Dit keer vindt het feestje lekker buiten plaats.

Tijdens Drop the 90’s rijdt er een shuttlebus van het NS Station in Breda naar het festivalterrein. Voor slechts €5,- zet de shuttlebus je ook weer veilig af bij het NS Station in Breda.

Is dit wel iets voor jou en je vrienden? Tickets koop je via www.dropthe90s.nl

ZONNIG! Strand Binnen – Zondag 02-08

Na drie heerlijke Zonnig! edities is het tijd voor de vierde, zondag 2 augustus gaan ze er weer voor bij Strand Binnen in Breda! Vele zonnige zondagen wordt de zomer gevierd bij Strand Binnen met een greep vette dj’s uit Breda en daarbuiten, koude drankjes én een heerlijke BBQ! Gewoon genieten van elkaar, de zon, de gezelligheid, hapje eten en vette muziek. Oftewel alle ingrediënten voor een perfecte invulling van jouw weekend afsluiter! En het is ook nog eens gratis toegankelijk!
Van 13:00 tot 23:00 vermaak je je uitstekend bij het leukste overdekte strand van Breda met drankjes, jacuzzi’s, dansjes, hapjes en heel veel dj’s!

Fijn weekend in regio Breda!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Laat je inspireren en bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *