lente tips

Na een paar heerlijke lentedagen zie je dat er ook weer leven in de brouwerij komt. De terrassen op de Grote Markt in Breda worden weer groots uitgezet en de hapjes en zomerse drankjes vliegen weer over de bar. De nieuwe zomercollecties hangen weer in de winkel wat een gezellige drukte meebrengt in de winkelstraten. Lijkt het je leuk om dit nou te combineren? Hele middagen op het terras vertoeven en in alle leuke winkeltjes duiken om een nieuwe inhoud voor je kledingkast te kopen. Waarom kom je niet gezellig een nachtje slapen? We hebben genoeg leuke accommodaties om te overnachten. Ben je bang dat er niet zo veel te doen is? Lees dan gauw verder in deze Breda Weekend Guide voor wat tips!

Rondvaart over de Bredase singels

Vanaf vrijdag 31 maart varen de rondvaartboten weer over de Bredase singels. De schipper verteld over geschiedenis en bezienswaardigheden van Breda tijdens de rondvaart. Elk half uur vertrekt de boot vanaf de afvaartsteiger bij de Hoge Brug (bij de boot Thor). Tussen 10:00 en 17:00 uur kun je elk half uur opstappen en genieten op het water. De kosten zijn €6,50 per persoon en kinderen t/m 7 jaar zijn gratis. De toegangskaartjes zijn te koop bij VVV Breda.

Singels van Breda

Gilde de Baronie: rondleiding Ginneken

Wil je het Ginneken ontdekken, het stadsgedeelte net buiten het centrum van Breda? Laat jezelf rondleiden door dit gedeelte onder leiding van een gids van Gilde de Baronie. Tijdens deze historische rondleiding worden vele bezienswaardigheden en monumenten laten zien. Ben je ook zo nieuwsgierig naar het verleden van het Ginneken? Op zaterdag 1 april om 13:00 begint de rondleiding. Verzamelplaats: bushalte Schoolakkerplein, het Ginneken. Meelopen kost €3,50 voor volwassenen en €1,75 voor kinderen.

Ginneken

IVN Mark & Donge natuurwandeling

Ga je liever de natuur in dit weekend? Ga dan mee met de natuurwandeling van IVN Mark & Donge. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Het vertrek is om 14:00 uur en is vanaf Houtbrug over Aa of Weerijs, Dr. Schaepmanlaan.

Breda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *