Familiekermis in Breda

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Familiekermis in Breda – Hele weekend

Van vrijdag 3 t/m woensdag 8 juni zal er in Breda een nostalgische familiekermis georganiseerd worden. De kermis is te vinden op het Kasteelplein en deels op de Grote Markt en in het Valkenbergpark. De kermis richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen en op ouderen. Er zullen dan ook geen ‘wilde’ attracties zoals een booster of breakdance te vinden zijn.

Kleinschalige attracties en bijzonder straattheater zullen kenmerkend zijn voor de familiekermis in Breda. Natuurlijk vind je er ook een groot reuzenrad, waar vandaan je de Grote Kerk opeens van een heel ander oogpunt kan bekijken! Ook mag je van 3 t/m 8 juni onder andere een zwanenzweefmolen en een turbopolyp verwachten in de Bredase binnenstad.

De familiekermis in Breda zal vrijdag 3 juni vanaf 17:00 uur officieel geopend worden. Op de andere dagen is de kermis te bezoeken vanaf 14:00 uur in de middag.

Binnenstad, Breda

Rondleiding Ginneken – Zaterdag 4/6

Gilde de Baronie houdt op zaterdag 4 juni weer een historische rondleiding door het voormalige dorp Ginneken, wat inmiddels een stadswijk is van de gemeente Breda. De wandeling brengt je naar nog bestaande monumenten en bezienswaardigheden, maar ook mensen en dingen die in naam nog voortleven worden besproken tijdens deze rondleiding.

Zo wordt interessante informatie gegeven over: de molen ‘Het Fortuyn’, Villa Valkrust, het oude Raadshuis, het Citadelmonument, het Postlaantje, de Ginnekense kerken, de Wonderdokter, de legende van de Duivelsbrug en nog véél meer.

Locatie: Wandeling start vanaf de bushalte op het Schoolakkerplein
Duur: 1,5 uur
Kosten: €3,50 voor volwassene en €1,75 voor kinderen

Schoolakkerplein, Breda – Ginneken

ZONNIG! – Zondag 5/6

ZONNIG! Hét zomerse event van Breda is terug!

Nog niet bekend met ZONNIG! en ben je benieuwd naar dit gezellige event? ZONNIG! wordt iedere zomer gehouden bij Strand Binnen, het indoor strand van Breda. Vele zonnige zondagen wordt er bij Strand Binnen buiten gevierd dat de zon weer schijnt, natuurlijk onder het genot van een lekker koel drankje, een aantal vette dj’s uit Breda én een smakelijke BBQ. Genieten met goed gezelschap dus!

Entree is gratis!

Strand Binnen, Breda

Kom jij dit weekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in Breda en omgeving en laat je verrassen!

Fijn weekend in Breda en omgeving!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *