Grote Markt

Dit weekend wordt het heerlijk warm en daar gaan we optimaal van genieten! We hebben weer een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in deze Breda Weekend Guide.

Voor het compleet maken van je weekendje Breda, kun je hier de overnachtingsmogelijkheden bekijken.

Buitenfilm: Amy – vrijdag 26 augustus

30°C op vrijdag en toch filmliefhebber? Chassé Cinema heeft vrijdag haar tweede buitenfilm! Om 21.30 draait “Amy”, het levensverhaal van zangeres Amy Winehouse, op het achterplein van het Chassé Theater. Vanaf 20.45 uur is de buitenbar open voor een hapje en een drankje. De toegang is gratis, maar wil je zeker zijn van de beste plaatsen, neem dan voor een gunstige prijs het buitenfilm arrangement. Hapje en drankje zijn inbegrepen! Chassé buitenfilm

26 augustus, 21.30 uur, Chassé Theater, Achterplein

Tranen van Van Cooth – zaterdag 27 augustus

Voor de echte smartlappen moet je zaterdag in de binnenstad van Breda zijn! Om 12.00 uur opent het Klokkenluidersgilde de 15e editie van de de Tranen van Van Cooth, een begrip in Breda en de verre omgeving! Vanaf 14.00 uur is het podium bij het Van Coothplein geopend, maar de Tranen van Van Cooth zijn door heel de stad te horen, op maar liefst 13 locaties in de binnenstad van Breda treden 27 verschillende koren en van tal van locale en nationale artiesten op.  Klik hier voor het volledige programma en de locaties.

27 augustus, vanaf 12.00 – 23.00 uur, binnenstad van Breda

Wolfslaar Akoestisch – zaterdag 27 augustus

Zaterdag is de laatste sessie van Wolfslaar Akoestisch: prachtige akoestische optredens in natuurpark Wolfslaar. Vanaf 16.00 uur treden Bai Kamara jr. (R&B, soul, funk en jazz) en VanWyck (live met Marjolein van der Klauw en Sander Donkers, folk) op, voorafgegaan door een voordracht van Rick Baggermans. Hij draagt enkele van zijn stukken op. Traiteur Deksels 2.0 zorgt natuurlijk weer de heerlijke hapjes. De toegang is gratis.

27 augustus,  16.00 uur – Natuurpark Wolfslaar, Charlotte Cuypersdreef in Breda

Blind Walls Gallery tour– zondag 28 augustus

Op een print uit 1520 staat de stadsmuur van Breda afgebeeld als hét symbool voor vrijheid en welvaart. Vandaag de dag is de oude muur bijna helemaal verdwenen. Maar de Blind Walls Gallery werkt aan een nieuw stadsgezicht, met muurschilderingen die het verhaal van Breda vertellen. Zondag om 11.00 start de Blind Walls Gallery tour vanaf Mols Parking. Deelname is €10,- en vooraf reserveren is noodzakelijk.  Klik hier voor meer informatie over dit bijzondere project en over de tour.

28 augustus, 11.00 uur – Mols Parking, Breda centrum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *