Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Dit weekend staat natuurlijk in het teken van Pasen, maar er zijn naast paasactiviteiten ook nog een heleboel andere activiteiten te doen dit weekend! Naast het eten van chocolade en het genieten van heerlijke brunches heeft Pasen nog een ander groot voordeel: het weekend bestaat met Pasen namelijk uit een extra dag (maandag 28 maart)!

Passieconcert Goede Vrijdag – Vrijdag 25/3

Op goede vrijdag vindt het Meditatieve passieconcert plaats in de Sacramentskerk aan de Zandberglaan 58 in Breda. Door de mannen van de Choralen van de Grote of O.L.V. Kerk Breda wordt er prachtig gezongen en worden er tijdens het concert lezingen uit het passieverhaal voorgedragen. Tijdens het concert worden er delen uit de Tenebrae Responsories van T.L. da Vittoria en de lamentaties van G.P. da Palestrina gezongen. Het passieconcert begint om 20:00 uur en de entree is gratis.

Ik hou van Holland Dinershow – Zaterdag 26/3

Zing zaterdag 26 maart mee met de grootste Nederlandse talige hits tijdens de Ik hou van Holland Dinershow bij Theaterdinersalon De Avenue in Breda. Tijdens de dinershow kun je genieten van een heerlijk viergangendiner en Nederlandstalige hits, waaronder meezingers van Guus Meeuwis, Nick & Simon en André Hazes. Alle songteksten worden geprojecteerd, waardoor je zonder probleem alles kunt meezingen! De ‘Ik hou van Holland Dinershow’ begint om 19:30 uur en duurt ongeveer vier uur. De dinershow is geschikt voor groepen van 2 tot 300 personen. Koop hier kaartjes voor deze avond vol amusement!

Drop the 90’s festival – Zaterdag 26/3

Drop the 90’s wordt dit jaar op zaterdag 26 maart voor de derde keer gehouden als indoor editie. Het festival vindt plaats bij Optisport in Breda. De hallen van Opstisport worden speciaal voor het festival omgetoverd tot evenementencomplex. Kaartjes voor dit festival zijn via de website van Drop the 90’s en alle Primera winkels door heel Nederland te koop. Toegang van Drop the 90’s is voor bezoekers vanaf 18 jaar en ouder. Drop the 90’s is een avond die je niet snel zult vergeten!

POBparade – Zondag 27/3

Tijdens dit Paasweekend in Breda organiseert POB op zondag 27 maart en maandag 28 maart weer de jaarlijkse POBparade! Deze parade is ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste gratis muzikale kroegentochten van Nederland! Er komt werkelijk van alles voorbij tijdens dit Paasfeest : van beginnende bands tot ervaren muzikanten en van eigen werk tot geweldige covers! Daarnaast komen ook vrijwel alle muziekstijlen voorbij. De POBparade vindt plaats op verschillende locaties in Breda en begint om 22:00 uur. Bekijk de website van de POBparade voor meer informatie.

Jazzin Around Ginneken – Maandag 28/3

Op tweede paasdag kun je ouderwets genieten van swingende jazzmuziek in de wijk Ginneken. Bij verschillende cafés in Het Ginneken treden verschillende bands op. Zo speelt Joep Peeters Kwartet bij Café Het Ginneken en speelt Sunset Swing prachtige jazzmuziek in Onlce Jean. Bekijk hier het volledige programma van Jazzin Around. Jazzin Around begint om 15:00 uur en de entree is gratis.

Kom jij dit Paasweekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in de omgeving van Breda!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *