TOU001-125 Website Banners_nov2015_06_terras (Small)

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Er is weer genoeg te beleven in de regio, en aangezien het volgens het weerbericht nog alle kanten op kan wat betreft de temperaturen dit weekend, hebben we daar in deze Breda Weekend Guide ook rekening mee gehouden. Dit weekend staan er zowel binnen als buitenactiviteiten in de regio op de planning. Neem het overzicht weer gezellig door en laat je inspireren!

Internationaal Orgelfestival 2015 – Vrijdag 24/7

In het kader van het Internationaal Orgelfestival Breda 2015 vindt op vrijdag 24/7 een bijzonder concert plaats in de Grote Kerk van Breda. Het concert wordt verzorgd door Joost de Nooijer, in 2012 winnaar van de Derde Prijs van het Internationale Orgelconcours in de Grote Kerk Breda.
Op het programma staan onder andere werken van Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart en César Franck.

Joost de Nooijer heeft al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen voor zijn talent. Zo behaalde hij prijzen op diverse internationale orgelconcoursen, waaronder in Breda (2012) en Korstenbroich (2013). Voor zijn programma vrijdag aanstaande koos Joost de Fantasie als leidraad van bekende en minder bekende hedendaagse componisten. Aan het begin van het concert klinkt het Pièce d’Orgue BWV 572 van Johann Sebastian Bach. Dit is in feite een fantasie de gebaseerd is op de 5-stemmige fuga’s uit de Franse barok. Direct daarop volgt de Fantasie in A van César Franck, een voorbeeld uit de Franse romantiek. De derde grote fantasie is van Wolfgang Amadeus Mozart. Oorspronkelijk voor een mechanisch speeluur geschreven, weet Mozart in dit werk een eenzame hoogte te bereiken.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. De entree bedraagt € 10 p.p. en jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. Het geïllustreerde programmaboekje met alle programma’s, toelichting en een monografie over César Franck is te koop voor € 5.

Meer informatie vind je op de website van de stichting: www.orgelfestivalbreda.nl

XXL Bootcamp the Water Edition Galderse meren – Zaterdag 25/7

Voor wie wel zin heeft om zich komende zaterdag even goed in het zweet te werken, wordt er bij de Galderse Meren een XXL Bootcamp georganiseerd. Dit sportieve evenement is een initiatief van Breda Fit, een jong bedrijf uit Breda dat zich bezig houdt met welzijn & gezondheid. Zij bieden mensen een laagdrempelige mogelijkheid om deel te nemen aan de diverse buiten activiteiten van Breda Fit. Je hebt ze vast weleens bezig gezien met een actieve workout in het Valkenbergpark, zelfs vroeg in de ochtend zijn zij hier al bezig met het fitter maken van Bredanaren.

Deze zaterdag pakken ze het groots aan en wordt er een heus XXL Bootcamp bij ’t Galder georganiseerd. Na een succesvolle ‘Eastern Edition’ afgelopen pasen, werd het nu tijd voor een zomerse variant. De Galderse Meren zou de ideale locatie zijn voor de Water Edition; trainingen op het strand, in het water én in de omliggende bossen.

De training is geschikt voor alle niveaus, dus gevorderden en beginners, iedereen kan meedoen. Om 09:30 start de training op het strandje bij P3, kom dus een paar minute eerder. Tijdens de training zul je ook het water trotseren, dus trek kleding aan die nat mag worden. Schoenen zijn niet noodzakelijk, maar mocht je toch schoenen aan willen trekken, kies dan voor schoenen die je ook in het water aan kunt houden.

Deelname aan deze work-out is gratis, dus neem je (sportieve) vrienden, familieleden of collega’s mee en begin het weekend goed!

Wit & Weizen Weekend Bierfestival Zeezicht – 24/25/26 juli 2015

Ook in de Bredase binnenstad is er dit weekend weer genoeg te beleven. Het jaarlijks terugkerende bierfestival bij Zeezicht staat ook weer op de agenda!  Van vrijdag 24 juli tot en met zondag 26 juli 2015 organiseren Café Zeezicht en Café SAMSAM in Breda het vierde Wit + Weizen Weekend (www). Tijdens dit zomerse festival zijn er ruim honderd verschillende speciale wit- en weizenbieren te proeven.

Naast bier proeven is er muziek en kan de hongerige maag gestild worden met gerechten die bij uitstek passen bij witbier: mosselen en saté. Diverse barren in het café en op het terras geven de diversiteit binnen de witbiercultuur weer.

Toegang tot het festival is gratis. Met muntjes kan er geproefd worden. Het terras en restaurant van Zeezicht en SAMSAM zijn gewoon geopend tijdens het WWW. Gasten kunnen door het invullen van een stemformulier bepalen wat het beste witbier wordt van 2015. De winnende brouwerij ontvangt de WOW (White Of Whites) Award. Vorig jaar streek St. Christoffel W-IPA met de eer. De gast maakt tevens kans op een leuk prijzenpakket.

Het WWW begint vrijdag 24 juli om 16.00 uur. Zaterdag en zondag om 13.00 uur.

Zomerse POBHert – Zaterdag 25/7

Op zaterdagavond 25 juli 2015 wordt het podium van café Het Hijgend Hert vrijgemaakt voor een optreden van Stevious. Dit muzikale duo brengt haar mooiste liederen naar het café aan de Pasbaan 7 in Breda. Stevious is een akoestische duo die het publiek meeneemt op een intieme muzikale reis van pop en jazz van de jaren ’70 tot nu. Van Aretha Franklin en Etta James tot aan Corinne Bailey Rae en John Legend.

Het belooft op voorhand dus weer een mooie muzikale avond te worden. POBHert is de maandelijkse samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Het Hijgend Hert, waar heel het jaar door singer/songwriters, bands of acts uit Breda en omstreken een optreden verzorgen. In de zomermaanden gaat de spreekwoordelijke stekker eruit, en spelen de muzikanten (semi) akoestisch zodat ook de mensen op het terras daarvan kunnen genieten. Iedereen is vanaf 22.00 uur welkom om te komen kijken, luisteren en genieten want de entree geheel gratis.

Belcrum Beach Aircooled – Zondag 26/7

Zondag 26 juli aanstaande is het weer tijd voor Belcrum Beach Aircooled – een gezellige samenkomst van luchtgekoelde Volkswagens bij Belcrum Beach, het stadsstrand van Breda. Iedereen met een Volkswagen voorzien van een luchtgekoelde motor is welkom. De sfeer is altijd relaxt en er komt een hele gemengde groep mensen af op dit evenement, jong, oud, gezinnen en reparateurs, alles kwam tijdens de vorige editie in 2014 wel voorbij.

De derde editie belooft weer een relaxte meeting van liefhebbers van luchtgekoelde kevers, busjes en wat al niet meer te worden. Een beetje live muziek en een DJ maken het af. Voor de lekkere trek kun je terecht bij de keuken van Belcrum Beach.

Heb je geen klassieke VW? Dan ben je natuurlijk ook welkom, maar dan mag je je fiets of auto wel gewoon op de reguliere parkeerplaats van Belcrum Beach parkeren.

Fijn weekend in regio Breda!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Laat je inspireren en bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *