Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Belgisch popfestival Ik Zie u Graag – Vrijdag 22/4

Van 22 april tot en met 24 april staat Poppodiun Mezz weer in het teken van Belgische popmuziek. ‘Ik Zie U Graag’ is het enige Belgische popfestival van Nederland! Muzikaal multitalent Trixie Whitley zal de headliner zijn op vrijdag 22 april. Deze Belgische singer-songwriter staat vooral bekend om haar eigenzinnige mix van verschillende genres, waaronder punkrock met elektronica, R&B en het singer-songwriter genre. Andere Belgische artiesten die vrijdagavond zullen optreden zijn onder andere Bazart, Faces On TV, J.M. Lemmens Pruikduif en Arquettes! Je kunt parkeren op het parkeerterrein Beijerd/Vlaszak, het parkeerterrein van het Chasséveld, de Mols Parking en de Chassé Parking (overdekt). In de Vierwindenstraat en Keizerstraat geldt gedeeltelijk betaald parkeren. Tickets voor dit geweldige popfestival kosten €18,00 per dag of €30,00 voor drie dagen. De zaal opent om 19:30 uur. Poppodium Mezz is gelegen aan de Keizerstraat 101 in Breda.

Elektrische Fietsen Event 2016 – Zaterdag 23/4

Op zaterdag 23 april organiseert Stichting Elektrische Fietsen.com het grootste elektrische fiets evenement van de Benelux! Het evenement is bedoeld voor iedereen die altijd al eens elektrische fietsen heeft willen uitproberen. Elektrische Fietsen Event vindt plaats op een unieke locatie, namelijk op het wielerparcours de Baronie op Sportpark de Wisselaar. Iedereen is zaterdag 23 april van harte welkom. Bezoekers mogen gratis alle elektrische fietsen uitproberen op het aangelegen grootste 1,5 kilometer lange testparcours van de Benelux! Verwacht wordt dat er duizenden bezoekers uit Nederland, België en Duitsland het evenement zullen bezoeken. Het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur bij het Sportpark de Wisselaar aan de Terheijdenseweg 520 in Breda. Mis het dus niet!

Vivencia dinershow – Zaterdag- 23/4

Deze vrijdagavond kun je weer volop genieten van een viergangendiner tijdens de Vivencia dinershow bij De Avenue in Breda! Deze spectaculaire dinershow staat garant voor glamour en glitter. Tijdens de opening van de dinershow wordt een ode gebracht aan de Moulin Rouge in Parijs. Tijdens de show zullen meer dan 150 outfits voorbij komen en zullen de grootste hits van der allergrootste de revenue passeren! Daarnaast kun je verschillende musical klassiekers verwachten tijdens deze spectaculaire dinershow. Denk hierbij aan hits van Elvis Presley, Tina Turner en echte feestnummers zoals de Macarena en de Ketchup Song! Genoeg hits om je een hele avond te vermaken! De dinershow vindt plaats bij Theaterdinersalon De Avenue aan de Waterstraat 5 in Breda. De show begint om 19:30 uur. Je kunt hier kaartjes voor de Vivencia Dinershow bestellen!

Kunstroute Prinsenbeek – Zondag 24/4

Zondag 24 april vindt de Kunstroute Prinsenbeek plaats. Deze vijfde editie van het tweejaarlijkse evenement duurt van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tijdens deze kunstroute kun je genieten van verschillende kunstenaars op diverse locaties. Het werk varieert van schilderijen tot keramiek en van hoeden tot textielkunst. Er is dus voor ieders wat wils tijdens deze prachtige kunstroute! Het kost je niks om deel te nemen aan de Kunstroute Prinsenbeek en je kunt zelf de route bepalen.

Natuurwandeling door Zandberg – Zondag 24/4

De natuurwandeling door Zandberg vindt plaats op zondag 24 april. Je kunt dan met natuurgidsen op zoek naar verschillende planten en dieren in de wijk Zandberg. In de stenige stad is vaak verrassend veel natuur te ontdekken. Planten groeien vaak rond lantaarnpalen en in dakgoten. Elk kaal plekje raakt op deze manier begroeid. Hierdoor geven planten kleur aan de stad. Wist je dat je in de stad vaak meer soorten planten per vierkante meter vindt dan in het buitengebied? Elke wijk heeft wel een paar planten die ergens anders niet voorkomen. Zandberg is een van de oudere wijken van Breda, met genoeg oude muurtjes om muurvarens of muurleeuwenbekken te spotten! De natuurwandeling begint om 14:00 uur bij de hoek van de Zonstraat/Komeetstraat, 4818 NK Breda. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is gratis toegankelijk. Op de website van IVN Mark & Donge vind je een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie.

Kom jij dit weekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in Breda en omgeving en laat je verrassen!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *