Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Komend weekend staat er genoeg leuks het programma. Welk evenement ga jij bijwonen?

Bourgondisch Breda – Het gehele weekend

Bourgondisch Breda, hét evenement om van te smullen! Dit jaarlijks terugkerende culinaire festival zal dit hele weekend plaatsvinden in de Grote Kerk van Breda. Vele (top)restaurants komen er samen en laten gasten proeven van de lekkerste gerechtjes tegen een lage prijs. Bourgondisch Breda wordt ook wel het grootste overdekte terras van West-Brabant genoemd, dit culinaire festijn mag je dus echt niet missen.

Tickets zijn verkrijgbaar via Booking Brabant (en zijn niet duur!) ->  http://bit.ly/1X9YDJM. Bestel ze dus direct online en kom ook smullen en genieten van allerlei lekkers dit tweede weekend van november!

Intocht Sinterklaas in ’t Ginneken – Zaterdag 21/11

Afgelopen zaterdag kwam de lieve, goede Sint aan in het centrum van Breda en werd hij hartelijk ontvangen door alle Bredase kinderen. Komend weekend zal hij de kindjes van de Bredase wijk ’t Ginneken bezoeken. Er staan naar horen zeggen behoorlijk wat verassingen op de planning, zowel voor jullie als voor de Sint zelf.

Wat wél al duidelijk is, is dat Sinterklaas om 13:00 aankomt langs de Mark bij de Duivelsbruglaan. Wees erbij en feest vanaf 13:30 gezellig mee met de feestelijke intocht met Harmonie Concordia – de grootste paardenstoet van Nederland en de gezelligste Pietenkapel! Oh en vergeet de surprise van Sinterklaas niet… Om 14.30 heeft hij een verassing voor alle kinderen in ’t Ginneken (locatie: Ginnekenmarkt). Tot slot, tijd voor feest! Vanaf 15:00 uur zullen alle Pieten en de Sint zelf de intocht vieren in zaal Vianden.

Local Gift Market @ Hub88 – Zaterdag 21/11 & Zondag 22/11

Op zoek naar een uniek cadeau om te geven (of lekker zelf te houden) tijdens de feestdagen? Kom dan zaterdag óf zondagmiddag naar Hub88 in de Boschstraat in Breda. Hier zullen verschillende creatieve Bredase ondernemers je verrassen met al hun unieke spulletjes. Denk bijvoorbeeld aan een unieke roman-thriller geschreven door een Bredase waar het verhaal zich afspeelt in de Bredase wijk het Ginneken. Hoe leuk én origineel om dat cadeau te doen aan een vriendin, zus of moeder! Of creëer thuis een heerlijk warme decembersfeer met de sfeervolle items van winkel De Pauw, ook gevestigd in de Boschstraat en natuurlijk aanwezig op deze Local Gift Market komend weekend. Genoeg redenen om gezellig langs te komen zaterdag of zondag, tussen 12:00 – 17:00!

Entree: €1,- (kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen). Locatie: Boschstraat 88, Breda

Reeëntocht in ‘t Mastbos – Zondag 22/11

Om de zoveel tijd wordt er door organisatie Puur Buiten Zijn een excursie georganiseerd waarbij deelnemers reeën in onze mooie regio van dichtbij gaan bekijken. Ook komende zondag zal er weer een groep vertrekken vanuit het ‘Tuinhuis van Charlotte’(Wolfslaardreef 95, Breda) om de reeëntocht van ca. 3 km af te leggen. Onder begeleiding van een ervaren gids speur je de herten op en ga je ze, hoogstwaarschijnlijk, in het echt zien. Met name in de schemering is de kans groot om reeën te zien te krijgen, want dan zijn ze op zoek naar voedsel en is het lekker rustig in het bos. Komende zondag zal de excursie dan ook plaatsvinden in de namiddag. Doe mee en beleef een gezellige en toch spannende dag in het bos!

Verzamelen om 15:00, Wolfslaarsdreef 95. Deelname kosten: €12,- p.p. incl. 1x koffie/thee/fris

 

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Bekijk hier welke activiteiten je direct online kunt reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *