Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Er is voldoende te beleven in de regio, en het weer ziet er ook prima uit. Gelukkig maar, want de activiteiten die we dit weekend voor jullie samengesteld hebben zijn toch nét wat leuker wanneer het zonnetje schijnt.

Midzomernachtfair – Zaterdag 18/7

In het centrum van Baarle-Nassau vindt zaterdag 18 juli een avondjaarmarkt plaats. Tijdens deze avondmarkt wordt de sfeer bepaald door de verlichte kraampjes, fijne muziek, gezellige terrassen en animatie. Alsof je op vakantie bent en ’s-avonds over de boulevard wandelt, dat is het idee van de midzomernachtfair. Ben je het struinen langs de kraampjes even beu? Dan pak je toch lekker een terrasje, of sluit gezellig aan bij een van de statafels en geniet van de muzikale bandjes onder het genot van een hapje en een drankje.

Als je van fietsen houdt kun je je bezoek aan dit evenement natuurlijk ook combineren met een mooie fietsroute. Fiets bijvoorbeeld langs de slingerende oevers van de Mark en de Chaamse bossen richting het Brabantse Baarle-Nassau.

Naarmate de avond vordert, lopen de pleintjes vol met bewoners en bezoekers van het Brabantse dorp en zal dit evenement tot in de late zomeravond-uurtjes voortgaan.

Breda Drijft Zondag 19/7

Overgekomen uit Scandinavië en inmiddels ook in Nederland een mega hit. Met je rubberboot door de singels van je eigen stad, nu dus ook in Breda! Duizend rubberbootkapiteins dobberen zondagmiddag op het water van de Bredase Haven en de Singels richting Strand Binnen. De tweede editie van Breda Drijft is daarmee uitverkocht. Maar een kijkje nemen kan natuurlijk altijd.

De deelnemende rubberbootjes starten om 14:30 uur met dobberen in de Bredase singels midden in het centrum van Breda. Onder het genot van een koud drankje en goed gezelschap is het een kleurrijk schouwspel voor kijkers van dit spontane evenement. Tot 18:00 dobberen de bootjes gezellig rond en wordt het geweldige sfeertje versterkt door de aanwezigheid van een DJ. Vanaf 18:00 zullen de deelnemers via een vaarroute langs verschillende podia en barretjes geleid worden, richting Strand Binnen waar de officiële afterparty gehouden wordt. Tot 23:00 ’s-Avonds wordt hier doorgefeest met onder meer Puinhoop Kollektiv, Jayhem, The Farce Collective en de Badmeesters.

Het beloofd een spektakel te worden. Vorig jaar tijdens de 1e editie van Breda Drijft was de sfeer top. Dit jaar is het deelnemersaantal maar liefst 5 keer zo groot! Als dat geen (Bredaas) feestje wordt… Zorg dat je dit niet mist, verzamel gezellige mensen en kom zondag 19/7 naar de Bredase binnenstad.

Grote Kerk Zomerpodium – Zondag 19/7

Traditioneel organiseert de Stichting Grote Kerk Breda jaarlijks op de zondagmiddagen in juli en augustus het Zomerpodium. Tijdens het Zomerpodium vinden er op deze zondagmiddagen verschillende activiteiten plaats. Zo zullen er 2 optredens verzorgd worden door zanggroep Inspiration (13:30 – 14:00 en 15:15 – 15:45) en zal zanggroep IPV Koffie ook optreden, van 14:30 – 14:50 én van 16:00 – 16:20.

Naast de muzikale entertainment is er ook een interessante expositie te bewonderen in de Lanterneau (glazen ruimte) van de Grote Kerk. Bredase Fotoclub Autofocus exposeert met het thema Fascinatie nog tot en met 3 augustus in de Grote Kerk. De expositie uit zich in beelden met verwoesting, humor en tevredenheid, vervreemding en verval, lichtspeling en gotiek. De expositie is gratis te bezoeken.

Zondag 19/7 is er ook gelegenheid om onder begeleiding van een gids om 15:00 uur de kerktoren te beklimmen (Kosten € 5,- p.p.; leeftijd v.a. 12 jaar).

Fijn weekend in regio Breda!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Kijk op www.bookingbrabant.nl en bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *