Breda photo

You Met dit thema van Breda Photo luiden we graag het weekend in. Want er is voor jou weer genoeg te doen in Breda. De hoogtepunten zetten we weer op een rijtje in deze Breda Weekend Guide.

Voor het compleet maken van je weekendje Breda, kun je hier de overnachtingsmogelijkheden bekijken.

Breda Photo – 15 september – 30 oktober

You!In Breda Photo draait het in 2016 om jou! Maar liefst 73 (internationale) fotografen tonen hun blik op de participatie maatschappij. Hoe sta jij in deze maatschappij? Dit evenement laat ons anderhalve maand lang genieten van vertederende, allerdaagse en spraakmakende foto’s. Er is teveel om op te noemen, dus dit evenement is meer dan een weekend Breda waard! Breda Photo kent veel buiten exposities, maar binnen het Breda’s Museum, Moti en de Faam is ook prachtig materiaal te zien. Voor meer informatie kijk op Breda Photo.

Breda, in de musea én daarbuiten

Breda Barst – zaterdag 17 en zondag 18 september

Dit weekend zullen zo’n 35.000 bezoekers genieten van Breda Barst, het laatste buitenfestival van dit jaar. Op Breda Barst brengt de muziek jong en oud samen.Vanaf zaterdagmiddag 14.30 uur kun je genieten van Flip Noorman, Son Mieux, DeWolff, DE Likt, David Ghetto… en nog veel meer. Klik hier voor het volledige programma. En wat Breda Barst extra aantrekkelijk maakt: mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is de toegang gratis!

Valkenbergpark

Boerenhoeve Jorissenhoeve in Achtmaal – zondag 18 september

De omgeving van Breda kent zoveel pareltjes. Daar besteden we ook graag af en toe aandacht aan. Dit weekend brengen we graag de Boerenhoeve Jorissenhoeve onder de aandacht. Deze hoeve is volledig teruggebracht in de stijl en sfeer van vroeger. De Kro heeft een mooie Film over de tuin rond deze boerdrij gemaakt. Deze is schitterend, met een uitgebreid slotenstelsel, een bloemenhof en een ecologische moestuin.  Landgoed Jorissenhoeve is gelegen aan de Achtmaalsebaan 17 in Schijf. Vanuit Breda een leuke afstand om te fietsen! De hoeve is open van 10.30 – 18.00 uur. Entree is €4,-, tot 12 jaar gratis.

Jorissenhoeve, Schijf / Achtmaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *