Palm Parkies

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Friday on the Rocks – Vrijdag 15/1

In voor een avondje rockmuziek? Dan moet je vrijdagavond bij Café de Speeltuin zijn! Hier wordt iedere vrijdag het concept Friday on the Rocks gehouden; twee bands die zich in het rockgenre bevinden treden op de vrijdagavond op. De bands spelen in principe allemaal eigen nummers, op hier en daar een gewaagde cover na. Tijdens deze avond in Café de Speeltuin hoor je rockmuziek van diverse niveaus – van rustige pop tot stevige hardrock.

Deze vrijdag wordt het podium betreden door Duke John en Paramatman, beide zullen ongetwijfeld voor muzikaal vuurwerk zorgen. Iedereen is welkom om vanaf 22:00 uur te komen genieten van de optredens. Entree is gratis.

Dudok Kwartet met saxofoniste Eva van Grinsven – Vrijdag 15/1

Wél in voor een muzikaal avondje maar is rock niet echt jouw ding? Komende vrijdag is de bijzondere combinatie van strijkkwartet met saxofoon te bewonderen in concertzaal Nieuwe Veste.

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. De combinatie met saxofoniste Eva van Grinsven is dan ook zeker de moeite waard. Eva speelt in vele kamermuziekensembles, vaak met wisselende bezettingen. In dit concert hoor je strijkkwartet en saxofoon samen in het indrukwekkende kwintet van Adolf Busch. Daarnaast spelen ze werken van Mozart en Ravel. Een mooie, muzikale avond voor de liefhebber!

Kaarten kosten €18,- (t/m 18 jaar is toegang gratis) en zijn verkrijgbaar bij de balie van Nieuwe Veste of online te bestellen.

Rondleiding Belcrum 400 jaar – Zaterdag 16/1

De Bredase wijk Belcrum bestond in 2014 maar liefst 400 jaar, en dit werd het gehele jaar door gevierd. De wijk organiseerde diverse evenementen en trok iedere keer een hoop belangstelling van bewoners en bezoekers van de wijk. Ook de historische rondleiding door de Belcrum is keer op keer een populaire activiteit geweest.

Tijdens deze rondleiding ga je namelijk terug in de tijd; allerlei interessante verhalen uit de 400jarige Belcrumse geschiedenis worden uitgebreid verteld. Van de aanleg van de Belcrumpolder en het Speelhuis door Prins Filips Willem van Oranje tot de heringerichte Speelhuislaan en de nieuwe OV terminal, al deze thema’s en nog veel meer zullen verteld worden door een ervaren gids van Stadsgilde de Baronie.

De rondleiding start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de Watertoren aan de Speelhuislaan en duurt ongeveer 1½ uur. De kosten voor deelname zijn €3,50 per persoon en kinderen €1,50.

E.K. Klûnen – Zondag 17/1

Aanstaande zondag stroomt de binnenstad weer vol met verklede, vrolijke en gezellige feestgangers tijdens één van de mooiste feesten ter voorbereiding op de carnaval; Klûnen 2016! Klûnen in Breda is afgeleid van de elfstedentocht zoals we die uit het Noorden kennen. Door het succes van de voorgaande jaren wordt het inmiddels gezien als een unieke voorbereiding op het Bredase carnaval dat traditiegetrouw drie weken voor carnaval wordt gehouden. Ieder jaar lopen er zo’n 2000 feestgangers uitgedost in carnavalskleding mee met de Bredase klûntocht. Te midden van de deelnemers vinden we natuurlijk allerlei gezellige carnavalsbands om de sfeer in te binnenstad nog eens te versterken.

Kom je mee klûnen in Breda op 17 januari 2016? Het thema dit jaar is “E.K. Klûnen” en het is ieder jaar weer de kunst er een bijpassend carnavalskostuum bij te verzinnen. Klûnkaarten kun je op de dag zelf bijna overal op de Grote Markt kopen voor €4,-. De opening van de Klûntocht is om 13.30 uur, waarna er tot 18.00 uur “gekluund” kan worden.

Genoeg te doen dit weekend in Breda dus! Welk evenement ga jij bijwonen?

Staat er niks voor je tussen? Bepaal zelf hoe jouw weekend eruit ziet en laat je inspireren door hier alle activiteiten te bekijken.
Boeken kan eenvoudig online!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *