Breda Weekend Guide

Het hele jaar door kan er in Breda en de omgeving eromheen veel moois worden ontdekt per fiets. In de lente de bloemen zien bloeien in de nabije weilanden en in de zomer een heerlijk dagje fietsen langs de Mark op weg naar België. In de herfst is het prachtig om de herfstkleuren te bekijken in de bosrijke omgeving richting de Chaam.

Stap op de fiets en verken de stad Breda en de natuurrijke omgeving per fiets!

fiets

Wat is er mooier dan vrij door de natuur bewegen per fiets. De geur van de bosrijke omgeving opsnuiven of een mooie tocht maken waarbij de landsgrens met België zonder te merken kan worden gepasseerd, in de omgeving van Breda is het allemaal mogelijk.

Rondom Breda zijn er verschillende fietsroutes. De fietsroutes leiden je vanuit het centrum van de stad door bosrijke en landelijke gebieden. Bijvoorbeeld via het fietspad langs de rivier de Mark kan de landsgrens met België worden gepasseerd en de route brengt je via het Vincent van Gogh dorp Zundert weer terug naar Breda.

Ook kun je er voor kiezen om de andere kant op te fietsen, waarbij het bosrijke gebied tussen Breda en Chaam kan worden verkend. Zo kan er via verschillende fietsroutes van de optimaal genoten worden van de natuur. Er zijn mogelijkheden genoeg, het enige wat je moet doen is de fiets pakken en het allemaal zelf verkennen en ervaren.

Kamu

Voorafgaand aan of na afloop van een mooie fietstocht door de omgeving van Breda kan je bij Kamu genieten van een overheerlijke kop koffie. Ook kun je hier een heerlijk hapje eten als lunch. Kamu kan op twee manieren gezien worden. Allereerst kan het gezien worden als een fietswinkel waarbij je een kop koffie kan drinken of een hapje kan eten, maar het kan ook gezien worden als creatieve koffiebar waar je fietsen kunt kopen en huren. Er hangt een ongedwongen sfeer. Je kunt er namelijk de hele middag kan lezen of socializen met andere onder het genot van drankje en een hapje van de uitgebreide menu kaart. Daarnaast verkopen ze fietsen voor ieder, zoals race-, design- en fixie fietsen. Deze fietsen worden in de koffiebar gestald aan de muren of op voetstukken. Verder heeft Kamu een eigen werkplaats waarbij fietsen op maat worden gemaakt.

kamu 1

Kom naar Breda en verken de stad en omgeving per fiets met vrienden, familie of helemaal bij jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *