Spanjaardsgat Festival

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

We mogen nog even duimen voor een zonnetje dit pinksterweekend, want die kunnen we wel gebruiken met de evenementen komend weekend! Van vrijdag 13 mei tot maandag 16 mei is er weer genoeg te doen én we hebben een dagje langer weekend dus bekijk het overzicht hieronder voor de leukste evenementen.

Freet Food Fest Breda – Het hele weekend

Op 13,14,15 & 16 mei vindt de eerste editie van FREET Food Fest Breda plaats. Dit smakelijke festival beleeft zijn eerste editie in de StadsGalerij Breda en staat volledig in het teken van vers bereid, ‘echte’ producten. 

Liefhebbers van kwalitatief goed eten, mooie wijnen en verfrissende cocktails kunnen deze dagen hun hart ophalen in Breda. Het initiatief is ontstaan door Ravanello, Jedico – food and cooks, Mikal Lefévre Food Design en het streven is om een evenement neer te zetten waar het eten vers bereid wordt voor je neus en in normale porties zodat er overal wat te proeven valt. Proef van ambachtelijke bitterballen gecombineerd met een goed glas wijn.

Voor het FREET Food Fest zijn verschillende cateraars en chef-koks uitgenodigd waarvan de organisatie vind dat zij goed bezig zijn op het gebied van eten en drinken. De volledige vier dagen worden muzikaal omlijst en voorzien van de nodige gezelligheid.

StadsGalerij, Breda

Spanjaardsgat festival – Het hele weekend 

Ook het Spanjaardsgat Festival is een gratis toegankelijk festival in Breda. Van 10 tot en met 22 mei kun je tijdens dit grootschalige voorjaarsmuziekfestival genieten van swingende muziek, prachtige zang en indrukwekkende dansuitvoeringen. Het festival vindt, zoals de naam al zegt, plaats bij het Spanjaardsgat in Breda. Tijdens dit gezellige festival bevindt er zich een drijvend(!) podium in de haven bij het Spanjaardsgat in Breda. Alle optredens tijdens het Spanjaardsgat Festival zijn volledig gratis! Bekijk hier alvast het programma van het Spanjaardsgat Festival 2016!

Spanjaardschat, Breda

Dancetour– Zondag (Eerste pinksterdag)

Zondag 15 mei (Eerste Pinksterdag) maakt Breda zich weer klaar voor één van de mooiste gratis evenementen van het jaar, het is dan namelijk weer tijd voor Dancetour Breda! Tijdens dit jaarlijks terugkerende dance-event geniet je van de beste beats en het is ook nog eens gratis toegankelijk! Dit super gezellige evenement vindt plaats op het Chasséveld in Breda en begint om 13:00 uur met een spectaculair optreden van DJ Clash! Artiesten waaronder Sunnery James, Dannic en Ummet Ozcan zullen ook het podium betreden. Dat belooft wat voor Eerste Pinksterdag!

Chasséveld, Breda

Nassaudag – Maandag (Tweede pinksterdag)

Op maandag 16 mei 2016 viert Breda feest met de Nassaus. De jaarlijkse Nassaudag Breda staat op tweede Pinksterdag in het teken van het rijke Nassauverleden van Breda. Het thema is ‘Proef het verleden’. Heden en verleden ontmoeten elkaar in de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het Begijnhof, Kasteel Bouvigne en het Park Valkenberg.  Proef van het feestbanket in de Grote Kerk, ontdek hoe de aristocratie at in de tijd van Willem van Oranje, doe je eigen opgravingen of leer jagen als een edelman. Het veelzijdige programma is aantrekkelijk voor jong én oud!

Via Booking Brabant koop je alvast jouw tickets voor het feestbanket wat plaats zal vinden in de Grote Kerk. Voor volwassenen bedraagt entree €10,- en kinderen t/m 12 jaar mogen voor €5,- komen genieten. Klik hier voor meer info en om direct online tickets te bestellen.

De Nassaus bewoonden het Kasteel van Breda tussen 1403 en 1568 en drukten met hun aanwezigheid een beslissende stempel op de ontwikkeling van de stad. Zij zorgden ervoor dat Breda zich heeft ontwikkeld tot een grote en belangrijke stad. Nog steeds is er in Breda veel te vinden dat aan die adellijke smaakmakers van weleer doet herinneren. Herleef het Nassau verleden maandag 16 mei 2016!

Binnenstad, Breda

Kom jij dit weekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in Breda en omgeving en laat je verrassen!

Fijn weekend in Breda en omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *