Breda Weekend Guide

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Friday On The Rocks – Vrijdag 11/3

Begin het weekend goed met Friday On The Rocks bij Café Speeltuin! Elke vrijdagavond treden hier twee bands op. De bands The Faction en Vuig treden deze vrijdagavond op. The Faction speelt met name een mix van pop en rock, terwijl Vuig een combinatie van balkan, blues en zydeco speelt. Er is dus voor ieder wat wils deze vrijdagavond! Friday On The Rocks begint om 22:00 uur in Café De Speeltuin aan de Visserstraat 14 in Breda.

Mezz: The Deaf + Fake Billy & The False Prophets – Vrijdag 11/3

Echte 60’s rockmuziek liefhebbers kunnen vrijdag 11 maart om 20:30 terecht bij de Mezz in Breda. The Deaf combineert 60’s rockmuziek met garagerock en punk waardoor ze een oldschool sound hebben. Fake Billy & The False Prophets spelen een combinatie van trash, glam en garagerock. De vrijdagavond staat dit weekend dus in het teken van rockmuziek. Het optreden kost €16,00. Bekijk hier onze andere gezellige avondjes uit voor nog meer plezier!

Gilde de Baronie: stadswandeling en torenbeklimming – Zaterdag 12/3

Deze zaterdag kun je onder begeleiding van een gids een stadswandeling maken door de binnenstad van Breda. De Grote Kerk, Het Begijnhof, De Waalse Kerk, de Nieuwe Veste en ‘t Sas komen onder andere voorbij tijdens de stadswandeling van Gilde de Baronie. De wandeling start om 14:00 bij de grote kerk en zal ongeveer 1,5 uur duren. Kinderen kunnen voor €1,75 deelnemen aan de stadswandeling, volwassen voor €3,50. De echte durfals kunnen er ook voor kiezen om de 97 meter hoge toren van de Grote Toren te beklimmen! Je moet wel minimaal 12 jaar zijn om de toren te mogen beklimmen. Deze torenbeklimming begint om 13:00 uur en kost €5,00 per persoon. Houd je niet zo van historie, maar wil je toch een rondleiding door Breda maken? Bekijk dan onze rondleidingen en ontdek Breda bijvoorbeeld met een GPS of per Segway!

De Avenue: Vivencia Dinershow – Zaterdag 12/3

Deze week kun je weer genieten van een viergangendiner tijdens een geweldige dinershow bij De Avenue in Breda! Tijdens de opening van de dinershow wordt er een ode gebracht aan de Moulin Rouge. De grootste hits van de aller grootste artiesten zullen tijdens deze Dinershow aan bod komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hits van Elvis Presley en Tina Turner, maar ook echte feestnummers zullen voorbijkomen waaronder de Macarena en de Ketchup Song! Genoeg hits om je een hele avond te vermaken! De dinershow vindt plaats bij Theaterdinersalon De Avenue aan de Waterstraat 5. De show begint om 19.30 uur en kaartjes zijn hier te bestellen!

Zondagborrel – Joep Peeters

Kom zondag lekker borrelen bij het Chassé Theater in Breda en sluit het weekend gezellig met vrienden af. Onder het genot van drankjes en lekkere hapjes kun je genieten van prachtige livemuziek! Ook de kids kunnen zich prima vermaken tijdens deze borrel door middel van knutselen, de speciaal georganiseerde spelletjes en verkleedpartijtjes. De zondagborrel begint om 16:00 uur en de entree is gratis. Iedereen is welkom tijdens deze gezellige zondagborrel! 

Kom jij dit weekend ook langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in de omgeving van Breda!

Fijn weekend in regio Breda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *