fietsen in Breda

Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Laten we hopen dat het mooie weer van de afgelopen dagen dit weekend ondanks het weerbericht toch nog even doorzet, want er staan een hoop leuke evenementen op planning!

Maak er een compleet weekendje weg van en boek hier een overnachting, of andere activiteiten!

Pannen op ’t Dak Rooftop Festival – Het hele weekend

Van 10 t/m 19 juni kun je genieten van tien dagen food, fun & a fantastic view. Op het dak van de Concordia-garage in Breda vindt dan de eerste editie van Pannen op ‘t Dak plaats. Een rooftop festival voor fijnproevers en cultuurliefhebber: jong én oud kan er dagelijks van 12 tot 23 uur genieten van verrassende gerechten en hapjes, een gevarieerd programma en natuurlijk het mooie uitzicht over de stad.

Concordia Parkeergarage, Breda

Tentoonstellingen Nieuwe Lusten & Van Gogh mini’s – vrijdag 10 juni

MOTI viert de kunsthistorische iconen Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh vanaf 2 april 2016 met twee nieuwe tentoonstellingen. De tentoonstellingen ‘Nieuwe Lusten’ en ‘Van Gogh Mini’s’ onderzoeken de culturele erfenissen van deze wereldberoemde kunstenaars.

Een uniek kunstwerk wordt een icoon als het door miljoenen mensen collectief wordt herinnerd en belangrijk geacht. In MOTI, Museum of the Image te Breda, worden niet de originele kunstwerken vertoond, maar juist een hedendaagse interpretatie van de twee grootmeesters. De parels uit het verleden maken een nieuwe terrein van culturele innovatie toegankelijk en het publiek kijkt zijn ogen uit.

MOTI Museum, Breda

Pussylounge at the park – zaterdag 11 juni 

Het populaire festival Pussy Lounge at the Park staat al jaren op het programma in Breda. Dit jaar wordt dit festival gehouden op het Breepark, het nieuwe evenemententerrein van Breda. Pussy Lounge is hét freestyle evenement wat je als hardcore dance liefhebber niet mag missen!

Met een solide organisatie als B2S achter het evenement weet je dat je als bezoeker in bent voor een groot spektakel. Pussy Lounge at the Park 2016 was binnen één uur uitverkocht!

Breepark, Breda

Lentefair Boerderij Wolfslaar – zondag 12 juni

Als vervolg op de Winterfair en de Kringloopfair organiseert Boerderij Wolfslaar op zondag 12 juni een Lentefair op het buitenterrein. Op de markt vind je een ruim aanbod streekproducten zoals groente, wijn, kaas, bijenproducten, taart maar ook duurzame cadeau artikelen. Voor de kleintjes zijn er leuke activiteiten waar ze aan mee kunnen doen bij de kraam van natuur BSO en Kober.

Boerderij Wolfslaar, Breda

Slootjesdag in Natuurtuin Wolfslaar – zondag 12 juni

Op zondagmiddag 12 juni is het slootjesdag! Een leuke activiteit voor het hele gezin, jong en oud. Met schepnetjes, waterbakken, loeppotjes en zoekkaarten kun je waterdieren ontdekken. Bijvoorbeeld de schaatsenrijders, in juni? Ja, dat zijn insecten die met hun lange poten over het water lopen. Net als schrijvertjes die als speedbootjes over het water gaan. Heb je al wel eens van rugzwemmers, bootsmannetjes, dikkopjes of kwakkebollekes gehoord? Kom er op 12 juni achter wat voor diertjes dit zijn!

Let er wel op dat je kleren onder de modder kunnen komen te zitten en laarzen zijn ook wel handig.

Parkeerplaats zwembad Wolfslaar, Breda

Kom jij dit weekend ook gezellig langs in Breda? Bekijk hier alle activiteiten in Breda en omgeving en laat je verrassen!

Fijn weekend in Breda en omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *