Wat is er te doen in regio Breda komend weekend? Dat kunnen wij jou wel vertellen! We hebben een aantal leuke weekend tips voor je samengesteld in dit overzicht van de Breda Weekend Guide. Zoals gewoonlijk biedt dit overzicht activiteiten en evenementen welke aantrekkelijk zijn voor jong en oud!

Komend weekend bruist Breda in het bijzonder, er zijn verschillende evenementen gaande en er is dan ook genoeg te beleven! Maar ook in Zundert staat er een jaarlijks spektakel op het programma. Neem de Weekend Guide weer rustig door en plan jouw weekendje in de regio Breda!

Outdoor Brabant – t/m Zondag 06/09

Hét evenement voor liefhebbers van de paardensport is woensdag 02/09 al van start gegaan. Landgoed De Prinsenhoeve is het decor voor dit geweldige paardenevenement.

Dit jaar is Outdoor Brabant het toneel van de FEI Wereldkampioenschappen ponymennen. Er wordt dan ook veel verwacht van de prachtige mensport. Naast mennen staat er natuurlijk nog veel meer op het programma. Bekijk het volledige sportieve programma van Outdoor Brabant. Met de nadruk op ‘sportief’, aangezien Outdoor Brabant meer is dan alleen de paardensport.

Ieder jaar komen tienduizenden bezoekers op het evenement af. Onder andere voor de gezelligheid van de Outdoor Fair waar altijd wat te doen is, maar ook de Outdoor Jeugdmiddag, de After Summer Lounge, Vrouw&Zo en nog veel meer onderdelen van het programma trekken jaarlijks veel belangstelling. Daarbij wordt Outdoor Brabant gezien als een ideale netwerkmoment; nét na de zomervakantie de juiste contacten weer leggen en onderhouden.

Het evenemententerrein is goed te bereiken met de auto en er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Landgoed de Prinsenhoeve is ook op de fiets goed bereikbaar, een fietsenstalling is beschikbaar en vanuit het centrum van Breda is ongeveer een kwartiertje fietsen.

Havermarkt Mosselfestijn – Donderdag 03/09 t/m Zaterdag 05/09

Op de gezellige Havermarkt, hét pleintje in Breda waar je naartoe moet om te borrelen, een hapje te eten, om vervolgens een afzakkertje te nemen, vindt vanaf vandaag, 03/09 tot en met zaterdag Hét Grote Havermarkt Mosselfestijn plaats. Onbeperkt mosselen eten voor een mooi prijsje (€17,50 inclusief brood en sausjes)!

Dit bourgondische evenement wordt georganiseerd door Belgisch Biercafé Bruxelles, de Corenmaet en de Suikerkist, drie grote horeca gelegenheden die samen het grootste terras vormen van de Havermarkt. Zij hebben de handen ineen geslagen om liefhebbers tijdens deze dagen te voorzien van heerlijke mosselen. Donderdag en vrijdag zal de buitenkeuken geopend zijn van 17.00 uur tot 22.00 uur. Op zaterdag begint het twee uurtjes eerder en sluit de keuken om 22.00.

Sluit ook gezellig aan!

RedHeadDays – Het gehele weekend

Eindelijk is het dan zover! Roodharigen van over de hele wereld (maar dan ook echt uit alle hoeken van de aardbol) reizen dit weekend af naar Breda om samen te vieren dat RedHeadDays dit jaar 10 jaar bestaat! En om te vieren dat ze allemaal rood haar hebben natuurlijk.

Het uitgebreide programma begint morgen al en zal pas zondag in de avond afgesloten worden. Alle onderdelen uit het programma vinden plaats in de Bredase binnenstad. Dit jaar is extra bijzonder doordat het én 125 jaar geleden is dat de wereldberoemde roodharige schilder Vincent van Gogh gestorven is én RedHeadDays in 2015 haar 10-jarige jubileum viert. Er zijn dan ook enorm veel activiteiten waaraan iedereen mee kan doen, waaronder natuurlijk de vertrouwde grote groepsfoto in het park en de exposities in de Grote Kerk.

Maar er is nog véél meer te zien, doen en beleven. De RedHeadDays is één van de meest bijzondere evenementen die plaats vindt in de binnenstad van Breda. Kortom, ga één dezer dagen een keertje richting het centrum en aanschouw de stad tijdens de roodharigendag 2015.

Bloemencorso Zundert – Zondag 06/09

Hét evenement waar heel Zundert en omstreken het gehele jaar naartoe leeft is dit weekend dan eindelijk daar; Bloemencorso in Zundert! Zondags trekt een stoet van 20 reusachtige praalwagens weer door het Zundertse. Het Bloemencorso in Zundert is een optocht met geweldig mooie wagens met bloemen, een corsowagen in Zundert is gemiddeld negentien meter lang en negen meter hoog!

Het is ieder jaar weer een spannende competitie wie de mooiste met dahlia’s versierde praalwagen kan bouwen. De wagen die door de jury gevraagd wordt te stoppen, is de winnaar. Traditiegetrouw wordt het winnen gevierd met de ‘Zundertse jubel’.

Het Bloemencorso in Zundert weet jaarlijks tienduizenden bezoekers te entertainen. Het evenement is een internationaal succes gebleken; niet alleen onze zuiderburen bezoeken het corso maar al te graag, ook Duitsers, Engelsen, Fransen, Russen, Canadezen, enzovoorts reizen af naar het Brabantse land om dit populaire evenement ook te bewonderen. Het Bloemencorso Zundert is het meer dan waard om eens te hebben gezien, en dit weekend kan dat!

De Grote Wakeboardshow – Zondag 06/09

Na het succes van vorig jaar verwacht de Grote Wakeboard Show ook dit jaar weer veel bezoekers te mogen ontvangen. Normaal gesproken wordt de Bredase haven gesierd door mooie sloepen, een aantal kano’s en wat motorboten, maar aanstaande zondag tussen 13:00 en 18:00 zullen de beste wakeboarders van Nederland een mooie show neerzetten in de Bredase singel.

Op de zondagmiddag bewonder je deze talenten gezellig langs de kant van het water. Daar waar overigens ook voldoende horeca gelegenheden gevestigd zijn, dus een lekker drankje en een hapje erbij en genieten maar. Loop zeker even langs de haven deze zondag, want zeg nou zelf, zoveel actie en spektakel zie je niet dagelijks in de Haven van Breda!

Fijn weekend in regio Breda!

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Breda en omgeving?

Laat je inspireren en bepaal zelf hoe dit weekend er voor jou uit zal zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *