Natuurgebied De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch, een prachtig, levendig en avontuurlijk natuurgebied. Het uitgestrekte gebied is de thuisbasis van vele diersoorten. De Biesbosch is altijd in beweging. De makers van de meest succesvolle Nederlandse Natuurfilm ‘In De Nieuwe Wildernis’ hebben de Biesbosch op een prachtige en bijzondere wijze vast weten te leggen. Natuur In De Delta, binnenkort in de bioscoop, brengt een ode aan dit schitterende, Hollandse natuurgebied.

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis weten de makers van de film een spectaculair tweede deel van de trilogie te maken: Holland – Natuur in de Delta. De Nieuwe Wildernis brak in 2013 en 2014 alle bioscooprecords en ontving zelfs een Gouden Kalf. Door de Nieuwe Wildernis is het bezoek aan de Oostvaardersplassen destijds vervijfvoudigd! Het natuurgebied was de locatie waar de cameraploegen de natuur hebben gevolgd en de film bleek een enorme impact te hebben op het toerisme naar de streek. Filmproducent Ton Okkerse vind dat de Biesbosch, de hoofdlocatie voor ‘Natuur in de Delta’ hier op zou moeten anticiperen, zo vertelt hij aan dichtbij.nl.

Het verhaal van de tweede natuurfilm wordt verteld vanuit een cultuur-historische context, gezien vanuit het perspectief van de bewoners en tevens hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars. Natuur In De Delta laat zien dat men voor wildlife niet persé naar het buitenland hoeft. De Hollandse natuurgebieden zelf beschikken over prachtige flora en fauna. De film is dan ook zeker een bezoekje waard!

Natuur In De Delta zal donderdag 24 september in première gaan op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Wil je de Biesbosch ook eens met eigen ogen bezoeken? Op deze site stel je op één platform je gehele verblijf in de regio samen. Combineer een bezoek aan de Biesbosch bijvoorbeeld met één van de vele evenementen in de regio en blijf gezellig een nachtje slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *