DJ tiesto - bekende bredanaar

Van lokale DJ tot wereldster

Deze geboren en getogen Bredanaar draait al wat jaartjes mee in de top van de DJ-wereld. Als één van de grondleggers van de internationale bekendheid van Nederlandse Dance muziek heeft Tiësto een ware stempel op de muziekindustrie geplakt. Vandaag de dag promoot Tijs ook nog eens lokale clubs via www.clubjudge.com. En dit alles begon in de lokale club in Breda. Waar denkt Tijs Verwest nu aan als hij aan Breda denkt?

“Als ik door Breda loop, loop ik eigenlijk door mijn eigen biografie”, aldus Tiësto. Het is de stad waar hij is opgegroeid en dus op zijn duimpje kent. Het uitgaanspubliek, de gezellige barretjes en de cafés laten nog altijd zijn hart sneller kloppen. Zo heb je de huidige Graanbeurs, waar de carrière van Tiësto in een stroomversnelling kwam. Het monumentale pand werd toentertijd gebruikt als discotheek genaamd Spock, waar Tijs drie avonden per week achter de draaitafel stond. “Het is een wonder dat het er nog staat”, grapt Tiësto. “Door de muziek en iedereen die ging dansen ging het gebouw schudden en viel de muziek steeds uit.”

Breda is een prachtige stad vol historische monumenten die het uiterlijk van de stad bepalen, maar voor Tiësto is Breda vooral een stad met persoonlijke monumenten. “Het eerste appartement waar ik zelfstandig ging wonen, het pand waar ik werkte in een platenwinkel, een onvergetelijk optreden op de Markt in Breda – dit zijn de dingen die Breda speciaal voor mij maken”.

“Breda is een stad van vele contrasten, die je dan ook zeker moet opzoeken”. Zo raadt Tijs iedereen aan om een keer de rust van het Begijnhof op te zoeken, om vervolgens helemaal uit je dak te gaan in een nachtclub als Kerkplein. Maar ook op culinair gebied zijn er vele contrasten te vinden. Tiësto heeft nog altijd een grote voorliefde voor een heerlijke bak koffie met gebak bij van Haaren in de Veemarktstraat, maar draait zijn hand ook niet om voor een gastronomisch hoogstandje van Michelinrestaurant Wolfslaar. “Dan zie je pas de vele gezichten van de stad en ervaar je de gastvrijheid van de ondernemers”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *