chasse

Breda, ook wel “De parel van het zuiden” genoemd heeft als stad veel te bieden. Sinds wij in Breda studeren en wonen zijn wij verliefd geworden op deze mooie stad! Voor alle doelgroepen is er wat te beleven in Breda. Van heerlijk bourgondisch eten tot aan fantastische binnenactiviteiten. Breda is eigenlijk te mooi om er maar één dag te blijven. Bij het Bliss Hotel  kun je heerlijk overnachten en dit hotel bevindt zich ook nog midden in het centrum!

Zeker nu de winter voor de deur staat zijn dit inspirerende tips voor gezellige binnenactiviteiten in Breda.

 1. High Wine

  pinot

Tijdens een high wine worden er verschillende glazen met bijzondere wijnen geschonken. Bij de wijnen worden ook bijpassende hapjes geserveerd. Een high wine kan bijvoorbeeld worden geboekt bij Pinot. Pinot is dé wijnbar van Breda. De wijnbar is gelegen aan de grote markt en daardoor makkelijk bereikbaar. Een high wine is dé ideale afsluiter van een leuke dag Breda. Deze binnenactiviteiten is perfect te combineren met een overnachting in één van de centraal gelegen hotels in Breda.

 1. Escaperoom

Een escaperoom is een unieke binnenactiviteiten en is dé trend op het gebied van vrijetijdsbesteding. Door middel van puzzels, raadsels en spellen moet je ontsnappen uit een (thema) ruimte waarin je bent opgesloten. En dat allemaal binnen één uur. Krijg je alle deuren open? Heb je je zenuwen onder controle en ben je klaar om samen te werken? dan is een escaperoom echt wat voor jou!

escape 48Escape48 is een escaperoom met verschillende thema’s. Zo kun je ontsnappen uit een appartement of uit de aanbouw van een nieuw vliegveld. Enthousiast geworden?

Neem dan een kijkje op de website:

http://www.halte48.nl/home-escape

 1. 3. Chassé theater

Het Chassé theater is hét theater van Breda. Het theater heeft een divers programma van cabaretiers tot dansvoorstelling. Ook heeft hetchasse Chassé theater bioscoopzalen waar artistieke films worden vertoond. Wil je een hapje eten voorafgaande aan een voorstelling? Bij Front en Brasserie kun je genieten van verschillende gerechten en kan je ook lekker borrelen.

Een echte aanrader is een unieke rondleiding achter de schermen van het theater. Deze rondleiding is een perfecte binnenactiviteit en alleen op zondag te boeken. De rondleiding is ook te combineren met een high tea in het theaterrestaurant.

Benieuwd naar het theater en film programma? Neem dan een kijkje op de website: https://www.chasse.nl/

 1. Bowlen

  bowlingBowling en partycentrum Breda ligt op loopafstand van het centrum. Ideaal om te combineren met een of meerdere binnenactiviteiten van dit lijstje! Bij bowling en partycentrum Breda kun je naast alleen maar ‘strikes’ gooien ook gewoon gezellig een balletje rollen en bijpraten met je gezelschap onder het genot van een hapje en drankje.


 2. 5. Filmhuis


  Filmhuis Breda is een uniek pop-up concept, waarbij films worden getoond op verschillende locaties in combinatie met diverse arrangementen. Denk hierbij aan gezellige high tea of sluit de avond af met een borrel. Dit is een echte ‘verborgen parel’ in de stad Breda

 3. Musea

  Breda heeft ook een tweetal prachtige musea: Moti, Museum of the Image en Breda’s Museum. Moti  is hét museum voor beeldcultuur. Laat je verrassen door tentoonstellingen en publicaties van nieuwe ontwikkelingen in de beeldcultuur. Bent je juist meer geïnteresseerd in de geschiedenis van Breda? Dan is het Breda’s Museum zeker een bezoek waard!

musea

Geschreven door NHTV-studenten Aniek Pepping en Simone Grimbergen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *