Blogbericht - 5x buiten zwemmen regio breda

Op vrijdag 5 juni 2015 genoot Breda van de eerste zonnestraaltjes, het was een dag met tropische temperaturen van boven de 30 graden! De korte broeken, jurkjes, slippers en zwemkleding mogen ook deze week alweer uit de kast, op naar een buitenzwembad- of plas. Waar je die verkoeling moet gaan zoeken? Dat vertellen wij je! We hebben 5 verfrissende, zomerse plekjes voor je samengesteld in de regio Breda, waar je altijd naartoe kunt om lekker af te koelen.

1. Galderse Meren

Zodra de zon zich laat zien en het kwik stijgt naar een temperatuur van boven de 25 graden, lijkt heel Breda en omstreken zich massaal naar de Galderse Meren te verplaatsen. Bredanaren zullen ’t Galder zeggen, of Lac du Galder (ja, die hebben we ook al eens voorbij horen komen). Het is het favoriete plekje van veel Bredanaren, vooral veel studenten springen al gauw op de fiets richting het zuiden van Breda. Gezellig druk is het er zeker, het is er dan ook prima vertoeven. Je hebt de keuze uit zand & gras, dus houd je niet van zand tussen je tenen, ga je lekker op het gras liggen. Ook staan er in de zomer standaard frietwagens waar badgasten wat te eten & drinken kunnen kopen. Van april tot en met september geldt er betaald parkeren, dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur, maar wel alleen bij verwachting van mooi weer. Het parkeertarief is ook niet duur, €3,00 per keer. Kortom, het is begrijpelijk dat de Galderse Meren een populaire plek is voor Bredanaren om een zomerse dag door te brengen. Op de fiets ben je er vanuit het centrum van Breda in ca. 30 minuten.

2. Asterdplas

De Asterdplas vind je ten noorden van Breda in de wijk de Haagse Beemden. Dit recreatiegebied is van tijd tot tijd tevens de host van verschillende evenementen, waarvan PussyLounge een bekende is. Buiten dat kun je hier terecht voor een verkoelende duik in de Asterdplas. Badgasten kunnen hier zwemmen, surfen, zeilen en natuurlijk gewoon lekker zonnen. Er is een strand met ligweiden van gras. Net als bij ’t Galder kun je de Asterdplas kosteloos bezoeken. Vanaf het centrum van Breda fiets je in ongeveer 20 – 30 minuten naar de Asterdplas. Parkeren kan (gratis) aan het einde van de Rietdijk. Oh en P.S. de Bredase DJ Hardwell woont tegenwoordig aan de rand van de Asterdplas in zijn villa ter waarde van zo’n 1.3 miljoen…

3. Zwembad Wolfslaar

Van 1 mei t/m 30 augustus is bij Zwembad Wolfslaar het buitenzwembad weer geopend. Wolfslaar is gelegen in de bosrijke omgeving vlakbij het Ulvenhoutse bos. In ongeveer een kwartier fietsen vanaf het centrum van Breda ben je al bij het buitenzwembad. Bij mooi weer (boven de 20 graden) is zwembad Wolfslaar doordeweeks van 07.00 – 20.00 uur geopend en in de weekenden van 09.00 – 17.00 uur. Een dagticket kost €4,15 per persoon. Groot fan van zwembad Wolfslaar? Dan kun je altijd nog een strippenkaart kopen waarbij je 12 keer kan gaan zwemmen voor €41,50. Hoewel het hier in de zomer ook erg druk kan zijn, is er altijd wel een lekker plekje op de grasweides te vinden. Je vind er ook genoeg plekjes met wat schaduw, wanneer de zon even te veel van het goede is.

4. Warande Oosterhout

In het bosrijke gebied van Oosterhout is recreatieoord de Warande te vinden. Voor weinig geld kan je de hele dag genieten van een dagje uit, met vrienden of met het hele gezin. De Warande beschikt over vier verwarmde buitenzwembaden. Voor €5,- per persoon heb je de gehele dag toegang tot het recreatieoord. De Warande is vanaf 25 april geopend en zal het gehele zomerseizoen op zonnige dagen geopend zijn van 07.00 – 19.00 uur op doordeweekse dagen, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Met de fiets ben je ongeveer een halfuur onderweg vanuit het centrum van Breda. Bij de Warande vind je ook veel speeltoestellen, heel leuk om met de kids naartoe te gaan.

5. Bosbad Beach (Splesj)

En dan voor de liefhebbers van glijbanen is er natuurlijk Waterspeelpark Splesj! Peuters, kleuters, tieners en volwassenen, iedereen vermaakt zich tijdens een bezoek aan dit waterpark. Naast alle spectaculaire glijbanen is er ook een zwem-/speelbad, een duikbassin met een hoge en lage duikplank, een vijver met roeibootjes en waterfietsen, een grote speeltuin met air-trampoline en een midget-golfbaan. In 2014 is Bosbad Beach toegevoegd aan dit lijstje, een heus zandstrand. Op de ligweides rondom het nieuwe spray-park, de glijbanen, het zwembad en Bosbad Beach is voldoende ruimte om te picknicken, te zonnen of in de schaduw – onder één van de vele bomen – bij te komen van alle attracties. Bij een dagje waterpret hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. Bij onze snackbar kun je terecht voor heerlijke frites, diverse snacks, ijsjes en snoep. Voor een (kinder)menu, pizza of lekkere pannenkoeken ga je naar restaurant De Archipel (vlakbij ‘Bosbad Beach’) met terras met uitzicht over de vijver. Vanaf eind april t/m 31 augustus is Waterpark Splesj dagelijks geopend vanaf 10:00 uur ’s ochtends. Vergeleken met de eerder genoemde zwembaden- en plassen is Waterpark Splesj iets prijziger; vanaf 2 jaar betaal je rond de €15,- entree. Maar goed, dan heb je ook wat!

Dus, ben je op zoek naar een plek om buiten te zwemmen in de buurt van Breda? Dit overzicht zal je ongetwijfeld verder helpen in je zoektocht naar verkoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *