singels-blog

5 leuke activiteiten in de omgeving van Breda

Wil je de andere kant van Breda ontdekken of heb je gewoon zin in een wat rustigere omgeving? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Speciaal voor jou hebben wij 5 leuke activiteiten in Breda en de omgeving op een rijtje gezet!

  1. Natuurgebied de Biesbosch

Natuurlijk staat het natuurgebied de Biesbosch bekend als een geweldig gebied om te wandelen en waar je veel dieren kan spotten tijdens je tocht. Een echte aanrader is om te picknicken in dit mooie natuurgebied. Je komt dan helemaal tot rust.

Wil je de natuur op een andere manier ontdekken? Dat kan, namelijk op het water! Je kan er voor kiezen om een eigen bootje te huren, of te kanoën door de smalle kreekjes. Geen zin om zelf te varen of te peddelen? Je kan er ook voor kiezen om deel te nemen aan een fluistertour. De boten zijn fluisterstil en daarom echt de moeite waard! De boten gaan nog dieper de natuur in en daardoor zie je nog meer mooie, ondoordringbare gebieden en kan je optimaal genieten van de omgeving. Veel kans om bevers of bijzondere vogels te spotten!

  1. Wandelen in het Mastbos

Wandelen in de Baronie en dan met name in het Mastbos betekent even helemaal weg. Het Mastbos is een van de oudste bossen van Nederland, vorig jaar vierde het bos zijn 500ste verjaardag. Vooral in de herfstperiode krijg je het echte herfstgevoel als je door het bos heen wandelt! Persoonlijk vinden wij dat een van de mooiste momenten om door het bos heen te lopen vanwege al de verschillende kleuren. Je kan zelf je wandelroute bepalen, maar als je bang bent om te verdwalen, kan je ook een route kiezen uit één van de standaard routes.

mastbosch-blog

  1. Kasteel Bouvigne en de omliggende tuinen

Als je naar foto’s van Kasteel Bouvigne kijkt, snap je waarom het kasteel terug komt in deze lijst. Kasteel Bouvigne en haar omgeving is werkelijk een sprookje om naar te kijken. Het kasteel ligt gelegen aan een meer en beschikt over mooie tuinen waar in gewandeld kan worden. De tuinen zijn gebaseerd op de tuinen in Frankrijk, Engeland en Duitsland en doen ons inderdaad een beetje denken aan de bekende tuin bij Parc de Bagatelle in Parijs. Naast dat de tuinen en het kasteel erg mooi zijn, heeft iedereen doordeweeks gratis toegang!  Je moet alleen wel de hond thuis laten.

kasteel-blog

  1. Landgoed Wolfslaar

Midden in de natuur staat het prachtige landhuis Wolfslaar dat een imposante indruk geeft. Vroeger woonden er gezinnen in het landhuis maar tegenwoordig is het omgebouwd tot een trouwlocatie, vergaderlocatie en een restaurant.  Ook worden er verschillende proeverijen gehouden zoals een wijn, bier, thee en koffieproeverij. Meer zin om te leren koken? Boek dan een van de kookworkshops. Verder staat het restaurant er om bekend dat er voornamelijk gewerkt wordt met biologische en duurzame producten. En het verschil proef je zeker! Lekker en goed eten voor een goede prijs.

  1. De singels van Breda

En als laatste, maar zeker niet het minste, de singels van Breda waar je doorheen kan varen met een bootje. Erg gezellig om met je vrienden of familie te doen. Een rondvaart duurt ongeveer een uur en je wordt meegenomen langs verschillende bezienswaardigheden van Breda. Ondertussen vertelt de schipper van alles over Breda en waar je langs vaart. Het is mogelijk bootjes te huren bij de bedrijven Bootje Varen en Beleef Breda.

singels-blog

Geschreven door NHTV-studenten Valerie van Wamel & Anne-Floor van Nunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *