rsz_winter_breda

Dat Breda een prachtige stad is komt natuurlijk naar voren in alle seizoenen, maar vooral in de koudere tijden is te zien wat een gezellige, knusse stad Breda nou eigenlijk is. Er is altijd veel te doen in en rondom de stad, dus het is de ideale plaats voor een weekendje of een paar dagen weg gedurende de wintermaanden. In deze blog wordt verteld welke hotels passen bij knusse, warme en gezellige overnachtingen.

Breda wordt vaak omschreven als Bourgondisch en gezellig. Vooral tijdens de wintermaanden wordt er in de stad extra veel gedaan om de sfeer nog aangenamer te maken. Er wordt veel aan decoratie gedaan, hotels en restaurants zien er uitnodigend uit en er wordt veel in de stad georganiseerd. Er zijn in Breda een aantal sfeervolle plekjes waar ook bijpassende hotels te vinden zijn, om een gezellige tijd perfect af te sluiten. Een van deze plekken is, natuurlijk, de Grote Markt.

Gezelligheid kent geen tijd op de Grote Markt

De Grote Markt is een van de gezelligste plekken van Breda en er is een grote keuze aan restaurants en cafés. Midden op de Grote Markt is stadshotel De Klok te vinden. Dit is natuurlijk de perfecte locatie, omdat gasten altijd dichtbij het hotel zijn. Zo kunnen zij de gezelligheid van de Grote Markt tot op het laatste moment ervaren. Het hotel bevindt zich boven restaurant de Colonie, waar gasten ook gebruik kunnen maken van het ontbijtbuffet. De kamers zijn warm ingericht. In de kamers hangen mooie, oude foto’s van Breda. Dit zorgt uiteraard voor een sfeervol uiterlijk. Vanuit de kamers hebben de gasten een prachtig uitzicht over de Grote Markt. Sommige kamers beschikken ook over een balkon.

Iets verderop is Boutique Hotel Bliss te vinden. Dit hotel staat bekend om zijn klassieke en tijdloze themakamers. Dit rustige, knusse hotel past goed bij de gezellige sferen van Breda. Er zijn negen verschillende kamers te vinden met ieder een ander thema. Denk hierbij aan thema’s als Long island, Mystery en Dream. Alle kamers zijn erg ruim en warm en sfeervol ingericht. Ook kunnen er extra services zoals ‘dinner op suite’ of ‘massage op suite’ worden geregeld. Vanuit het hotel is er een mooi uitzicht op de Grote Markt en natuurlijk de Grote Kerk.  

bliss

Upcoming: van Coothplein

Een andere bekende en gezellige plek in Breda is het van Coothplein. Dit plein is erg in trek en er komen steeds meer mensen op af. Het isvan-coothplein er gezellig vanwege de vele restaurants, kleine winkels en boetiekjes. Tijdens de wintermaanden hangen er veel lampjes en wordt er veel gedaan aan decoratie voor de feestdagen. Omdat het daardoor nog gezelliger overkomt, komen er nog meer toeristen, maar ook Bredanaren naartoe. Op het van Coothplein is hotel Nouveau van Ham te vinden. Het hotel is onlangs helemaal gerenoveerd en beschikt over 8 prachtig ingerichte thema suites. Al deze kamers zijn ontzettend knus en sfeervol ingericht. Het hotel beschikt zelf ook over een restaurant en een groot terras. Voor de Bredase gezelligheid hoef je dus eigenlijk niet eens het hotel uit.

Het is dus wel duidelijk dat Breda vooral tijdens de wintermaanden veel gezelligheid uitstraalt. De stad is ideaal voor een bezoek voor- of tijdens de feestdagen. En wat past daar nou beter bij, dan een knus en warm hotel om uw verblijf perfect af te sluiten? Tot snel in de sfeervolle en gezellige stad Breda!

Geschreven door NHTV-studenten: Lisa Janssen & Danique van der Klift

2 gedachten over “Knusse en gezellige hotels voor in de koude wintermaanden”

  1. Ik heb zo eens in de lijst van beschikbare hotels zitten kijken. Helaas kon ik ons hotel nergens terugvinden. Kunnen jullie hier eens naar kijken s.v.p.? Bij voorbaat dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *